Tüik e bilgi vermek zorunlu mu?

İçindekiler:

  1. Tüik e bilgi vermek zorunlu mu?
  2. Tüik anketi nasıl yapılır?
  3. Tüik Verileri nasıl bulunur?
  4. 124 nerenin telefonu?
  5. 124 telefon numarası kime ait?
  6. 124 No kimin?
  7. Tüik işgücü istatistikleri Ocak 2021 verilerine göre mevsim etkilerinden arındırılmış işgücüne katılma oranı yüzde kaç olmuştur?

Tüik e bilgi vermek zorunlu mu?

Türkiye İstatistik Kanunu'nun 8. maddesine göre kişi, kurum ve kuruluşlar, kendilerinden istenen veri veya bilgileri, Anayasa'da belirlenen hak ve ödevler çerçevesinde TÜİK Başkanlığı'nın belirleyeceği şekil, süre ve standartlarda eksiksiz ve doğru olarak ücretsiz vermekle yükümlüdür.

Tüik anketi nasıl yapılır?

Anketi Web Üzerinden Cevaplayabilir miyim ? Hanehalkı araştırmaları dizüstü bilgisayar/tabletle adresinize gelecek personelimizle yüz yüze görüşme şeklinde veya telefonla (Alo 124 TÜİK Çağrı Merkezi veya diğer kurumsal hatlarımızdan) veri derleme yöntemiyle yapılmaktadır.

Tüik Verileri nasıl bulunur?

İstatistiklerle ilgili ayrıntılı tablolara ve dağıtım veri tabanlarına buradan erişebilirsiniz. Bulamadığınız istatistikler için bilgi@tuik.gov.tr adresine e-posta göndererek en hızlı yoldan başvurunuzu yapabilir, ayrıca telefon, faks, posta yoluyla merkez veya bölge müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

124 nerenin telefonu?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, vatandaşların çeşitli konularda bilgi alabilmeleri amacıyla 124 kısa numarası, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) kullanımına verildi.

124 telefon numarası kime ait?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, vatandaşların çeşitli konularda bilgi alabilmeleri amacıyla 124 kısa numarası, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) kullanımına verildi.

124 No kimin?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından, vatandaşların çeşitli konularda bilgi alabilmeleri amacıyla 124 kısa numarası Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kullanımına verildi.

Tüik işgücü istatistikleri Ocak 2021 verilerine göre mevsim etkilerinden arındırılmış işgücüne katılma oranı yüzde kaç olmuştur?

Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı %43,8 oldu İstihdam edilenlerin sayısı 2021 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 822 bin kişi artarak 27 milyon 706 bin kişi, istihdam oranı ise 1,2 puanlık artış ile %43,8 oldu.