Ltd Şti kurmak için kaç kişi ile kurulur?

İçindekiler:

  1. Ltd Şti kurmak için kaç kişi ile kurulur?
  2. Ltd Şti kurmak kaç gün sürer?
  3. Şirket açma masrafı ne kadar?
  4. Şirket kuruluşunda sermaye blokajı kalktı mı?
  5. Şirket kuruluşunda sermaye Blokesi ne zaman çözülür?

Ltd Şti kurmak için kaç kişi ile kurulur?

Limited şirket, gerçek ya da tüzel kişilerce kuruluyor. Şirketin ortak sayısı; en az 1, en fazla 50 kişi olabiliyor. Bu tip şirketler, daha sonrasında 1 ortak kalması ile tek ortaklı bir yapıya sahip olabiliyor.

Ltd Şti kurmak kaç gün sürer?

Şirket kurma işlemleri ortalama iki üç günde tamamlanır. Sermaye büyüklüğünün şirketin hayatını devam ettirebilmesi için yeterli gelir sağlayıncaya kadar geçen süre içinde nakit ihtiyacını karşılayacak kadar olması beklenir. Limited şirket için minimum sermaye 10.000 TL anonim şirket için de 50.000 TL'dir.

Şirket açma masrafı ne kadar?

Anonim şirket kurmak için toplam maliyet yaklaşık 2.450 TL olacaktır. Anonim şirket kuruluşunda sermaye ödemesi zorunluluğu bulunuyor. Şirketinizi kurabilmeniz için ticaret odasında ana sözleşmenizi yaptıktan sonra banka hesabında sermayenizin 1/4 ünü bloke etmeniz gerekmektedir.

Şirket kuruluşunda sermaye blokajı kalktı mı?

Limited Şirketin Banka Hesabı ve Sermayesi Yapılan yeni düzenlemelerle artık limited şirket kurarken bankadan hesap açma ve sermayenin en az %25'inin bloke edilmesi zorunluluğu kaldırılmıştır. Bu düzenleme ile artık limited şirket kuruluşu aşamasında banka hesabı açmak ve sermayeyi ödemek gerekmiyor.

Şirket kuruluşunda sermaye Blokesi ne zaman çözülür?

Şirket esas sözleşmesinin noterce onaylandığı tarihten itibaren 3 aylık sürenin sonunda şirketin tüzel kişilik kazanamadığı hususu sicil müdürlüğünce yazıyla bankaya bildirildiği takdirde, banka bloke sermaye taahhüdü tutarlarını serbest bırakarak sahiplerine iade edecektir.