Kiralık ev kontratı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kiralık ev kontratı nasıl yapılır?
  2. Kira sözleşmesi yapılmazsa ne olur?
  3. Kira kontratı kaç yıl geçerli?
  4. Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?
  5. Sözleşmesi bitti ev sahibi evden çıkarabilir mi?
  6. Kira sözleşmesinde ne yazar?

Kiralık ev kontratı nasıl yapılır?

İlk olarak kiraya verenin mülk sahibi olduğuna ilişkin tapuyu ya da vekaleti görerek kontratı doldurmaya başlayın. Kontrata mülke ilişkin bilgiler olan adres, mülkün niteliği (ev, işyeri) gibi temel bilgileri doldurun. Daha sonra kiraya veren ve kiracıya ilişkin kişisel bilgileri eksiksiz doldurun.

Kira sözleşmesi yapılmazsa ne olur?

Belirli süreli kira sözleşmesinde, taraflar bildirimde bulunmadığı takdirde 1 yılın sonunda kontrat yenilenmiş olur. Kira sözleşmesi bitse dahi gayrimenkul sahibi, kiracının evi boşaltmasını talep edemez. ... Kiracı tahliye süresi, kiracının kira kontratının bitimine 15 gün kala evi boşaltacağını bildirmesi ile başlar.

Kira kontratı kaç yıl geçerli?

Peki, mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesi en fazla kaç yıl olur? Kiracılık mevzuatı gereğince kiralama süresinde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Kira sözleşmesi 6 aylık, 1 yıllık olabileceği gibi 10 yıllık da olabiliyor. MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

Kanunen kira sözleşmesinin herhangi bir şekil şartı bulunmuyor. Aynı zamanda kira sözleşmesinin noterde imzalanması gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak hak kaybı yaşamamak ve sözleşmesinin ispat gücünü artırmak isteyen taraflar kira sözleşmesini noter huzurunda imzalayabiliyor.

Sözleşmesi bitti ev sahibi evden çıkarabilir mi?

Mülk sahibi, kira sözleşmesinde yasal olarak belirlenen sınır oranında zam yapabilir. Ev sahibi, kira zammını kabul etmeyen kiracıyı sözleşme bitimiyle evden tahliye etme hakına sahiptir.

Kira sözleşmesinde ne yazar?

Mülk sahibi ve kiracının TC kimlik numarası, adı ve soyadı gibi bilgiler kira sözleşmesinde yer almalıdır. Kiralanan mülkün bulunduğu adres, kat ve daire numarası, sözleşmede açık bir şekilde geçmelidir. Sözleşmenin her sayfası kiracı ve mülk sahibi tarafından imzalanmalıdır.