Istanbul Barosu kaç avukat?

İçindekiler:

  1. Istanbul Barosu kaç avukat?
  2. Istanbulda kaç tane baro var?
  3. Istanbul Barosu 2021 yılı aidatı ne kadar?
  4. Baro başkanını kim seçer?
  5. Gönül Yıldız kimdir?
  6. Baro aidatları nasıl belirlenir?

Istanbul Barosu kaç avukat?

İstanbul Barosu 40.000 aktif avukat üyesiyle en büyük hukuk örgütü olarak da kabul edilmektedir.

Istanbulda kaç tane baro var?

Yasal düzenlemenin ardından Türkiye'de kurulan ilk baro olduk. Yine 81 baro içerisinde üye sayısı açısından İstanbul 2 No'lu Baro, Türkiye'de 10-11'inci sırada yer alıyor.

Istanbul Barosu 2021 yılı aidatı ne kadar?

2020 yılı içinde Baro Genel Kurulu'nda karar alınamamış olması nedeniyle önceki aidata ilişkin gösterge rakamı esas alınarak, 2021 Temmuz ayında açıklanan memur maaş katsayısı artışı ile birlikte Baro Aidatı 2021 yılı için 547,04 TL olarak belirlenmiştir. (Bu bedel Baro aidatına TBB keseneği ilavesi ile oluşmuştur.)

Baro başkanını kim seçer?

Baro başkanları gizli oylama ile seçilir. Eğer üye sayısı yüzden az bir baro ise, o zaman baro başkanı için gerekli olan kıdem şartı aranmaz. Seçim süresinden önce baro başkanı görevden ayrılırsa, yeni baro başkanı yönetim kurulu üyeleri arasından, kalan görev süresini tamamlamak üzere seçilir.

Gönül Yıldız kimdir?

AVUKAT GÖNÜL YILDIZ KİMDİR? 1975 Erzincan doğumlu. İlk, orta öğretim ve lise eğitimini İstanbul'da , Üniversite eğitimimi 1998 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Öğrencilik yıllarından bu yana sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak görev yaptı.

Baro aidatları nasıl belirlenir?

2008 yılında yapılan Baro Genel Kurulunda, aidat miktarını belirlemek üzere, Devlet memurları için belirlenen maaş katsayısının, tavan miktar olan dört bin rakamı ile çarpılması kabul edilmiştir.