2021 de tapu harcı ne kadar olacak?

İçindekiler:

  1. 2021 de tapu harcı ne kadar olacak?
  2. Tapu harcı ne zaman düşer?
  3. Tapu harcı düşer mi?
  4. Tapu harcı ve döner sermaye ödemesi nasıl yapılır?

2021 de tapu harcı ne kadar olacak?

Tapu Harcı Nedir? Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için (konut, iş yeri, arsa, tarla, arazi vb.)tapuda beyan edilen satış bedelinin %4'ü olarak hesaplanan bir harçtır. Tapu harcına ek olarak 2021 yılı için 194,75 TL döner sermaye bedeli de tahsil edilir.

Tapu harcı ne zaman düşer?

Tapu harçlarında beklenen indirim bugün resmi gazetede yayınlandı. Yapılan düzenlemeye göre, tapu dairesinde satış işlemi sırasında beyan edilen değer üzerinden “binde 20” nispetinde alınan tapu harcı, “binde 15” olarak yeninden belirlendi. Bu indirim 'ye kadar geçerli olacak.

Tapu harcı düşer mi?

Bakanlar Kurulu tarafından 05.05.2018 tarihinde alınan karar gereği vatandaşlardan % 4 olarak alınan tapu harcı, kat irtifakı ya da mülkiyetine sahip konut ve iş yerlerinde % 3'e indirilmiştir. Söz konusu tapu harcı indirimi süresi 31.12.2019 tarihi itibariyle sona ermiştir.

Tapu harcı ve döner sermaye ödemesi nasıl yapılır?

Tapu döner sermaye fiyatı, tapu dairelerine ödenirken, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu Tapu Harcı ve Damga Vergisi ile Döner Sermaye Hizmet Bedelinin Elektronik Ortamda Tahsilatı Usulü ile alakalı genelgenin ardından online olarak da ödenir hale gelmiştir.