Piri Reis Dünya haritasında Amerika'ya ne ad vermiştir?

İçindekiler:

  1. Piri Reis Dünya haritasında Amerika'ya ne ad vermiştir?
  2. Piri Reisin Haritası hangi parada var?
  3. 100 TL üzerinde kimin resmi var?
  4. 50 liranın üstünde kim var?
  5. 50 liranın arkasındaki kişi kimdir?
  6. 20 liranın arkasında kim var?

Piri Reis Dünya haritasında Amerika'ya ne ad vermiştir?

Alman kaşif Martin Waldseemüller, 1507 tarihinde çizdiği dünya haritasında, yeni kıtayı Vespucci'nin mektuplarına istinaden Amerika olarak adlandırdı ve artık yeni kıtanın adı Amerika olarak kabul edilir oldu.

Piri Reisin Haritası hangi parada var?

Merkez Bankası, halen tedavülde olan Yeni Türk Lirası banknotlarda, arka yüzlerinde potre kullanmamıştı. 1 YTL'nin arka yüzünde Atatürk Barajı, 5 YTL'nin arka yüzünde Anıtkabir, 10 YTL'nin arka yüzünde Piri Reis'in Dünya Haritası, 20 YTL'nin arka yüzünde Efes Antik Kenti, 50 YTL'nin arka yüzünde Kapadokya, 100 YTL'nin ...

100 TL üzerinde kimin resmi var?

100 TL'nin arkasındaki resim Itri'ye ait. 100 TL'nin arkasındaki kişi Itri'dir. Asıl ismi Buhurizade Mustafa olan ve çiçekçilik-meyvecilikle uğraştığı için Itrî lakabını alan Türk bestekardır. Itrî'nin Neva Kâr'ı Klâsik Türk Musikisi repertuvarının en yetkin eseri olarak kabul edilmekte.

50 liranın üstünde kim var?

50 TL'nin arkasındaki resim Fatma Aliye'ye ait. 50 TL'nin arkasındaki kişi Fatma Aliye'dir. Fatma Aliye Topuz ya da bilinen ismiyle Fatma Aliye Hanım, ilk Türk kadın romancısı.

50 liranın arkasındaki kişi kimdir?

Fatma Aliye (1862-1936) - 50 Türk lirası Ülkemizin ilk kadın filozofu ve kadın romancılarından Fatma Aliye, 1862 yılında İstanbul'da doğdu.

20 liranın arkasında kim var?

20 TL'nin arka yüzünde, imza attığı mimari eserler ve eserlerindeki tarz ile ulusal mimarlık akımının öncülerinden biri olarak kabul edilen Mimar Kemaleddin yer alır. Hababam sınıfı filminin çekildiği Çamlıca Kız Lisesi, Mimar Kemaleddin'in eserlerinden biridir.