Ilik nakli tedavisi ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Ilik nakli tedavisi ne kadar sürer?
  2. Ilik örneği nasıl alınır?
  3. Ilik nakli nasıl yapılır?
  4. Kemik iliği nereden nasıl alınır?
  5. Kemik iliği örneği sonucu kaç günde çıkar?

Ilik nakli tedavisi ne kadar sürer?

Steril ameliyathane koşullarında vericinin şartlarına uygun olarak genel veya spinal (belden uyuşturularak) anestezi altında kemik iliği alma iğneleri yardımı ile alıcıya yetecek miktarda kemik iliği toplanır. İşlem 1-2 saat kadar sürer.

Ilik örneği nasıl alınır?

İnsan vücudundaki uzun kemikler, sert bir dış alan ile bu alanın içinde var olan süngerimsi bir bölümden meydana gelir. Kemik iliği aspirasyon ve biyopsisi esnasında süngerimsi yapıdaki iç bölüme özel aspirasyon ve biyopsi iğneleri ile girilerek kemik iliğinden örnek alınır.

Ilik nakli nasıl yapılır?

Otolog nakil için kök hücre toplanması Aferez sırasında, bir damardan kan alınır ve özel bir makine içerisinde dolaştırılır. Makine, kanı kök hücreler de dahil olmak üzere, farklı kısımlara ayırır. Kök hücreler toplanıp, nakil sırasında kullanılmak üzere dondurulur. Kalan kan vücuda geri gönderilir.

Kemik iliği nereden nasıl alınır?

Kemik İliği Aspirasyonu Göğüsteki sternum veya kalça kemiğine (arka iliak kanat) özel bir iğne ile girilerek kemik iliğinin şırınga yardımı ile alınmasıdır. İşlemin yapılacağı bölge temizlendikten sonra lokal anestezi ile uyuşturulur.

Kemik iliği örneği sonucu kaç günde çıkar?

Hematolojik materyaller (tümörlü lenf düğümleri, dalak, kemik iliği biyopsi ve aspirasyonu.. gibi): 3-6 gün arasında raporlanır. Bu süreler iş günüdür ve örneklerin mesai bitime kadar Patoloji Laboratuvarına ulaşması durumunda geçerlidir.