Kaybolan fatura için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Kaybolan fatura için ne yapılmalı?
  2. Kayıp fatura cezası ne kadar?
  3. Fatura sureti aslı yerine geçer mi?
  4. E faturaya geçtikten sonra kağıt faturaları ne yapacak?
  5. Fatura yırtılırsa ne olur?
  6. Su faturamı kaybettim ne yapmalıyım?
  7. Sevk irsaliyesi kaybolursa ne olur?
  8. Fatura üzerine aslı gibidir nasıl yapılır?
  9. Fatura fotokopisi geçerli mi?
  10. Kağıt Fatura ne zamana kadar kesilebilir?
  11. E-Fatura mükellefine kağıt Fatura kesilir mi?
  12. Su abone no nasıl öğrenirim?
  13. E fatura aslı gibidir yapılır mı?

Kaybolan fatura için ne yapılmalı?

Kaybolan faturaların hiç kullanılmamış olması halinde durum kolluk kuvvetlerine bildiriliyor ve sonrasında vergi dairesine başvuru yapılması gerekiyor. Boş olan kullanılmamış faturaların kaybolması durumunda, mükellefin hassasiyeti ve iyi niyeti dikkate alınarak idare genelde matrah takdirine gitmiyor.

Kayıp fatura cezası ne kadar?

Hakkında on sekiz aydan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Varlığı noter tasdik kayıtları veya sair suretlerle sabit olduğu halde, inceleme sırasında vergi incelemesine yetkili kimselere defter ve belgelerin ibraz edilmemesi, bu fıkra hükmünün uygulanmasında gizleme olarak kabul edilir.

Fatura sureti aslı yerine geçer mi?

Her ne kadar idare farklı konularda verdiği bazı görüşlerde satıcı tarafından “Aslı Gibidir” tasdikli suretin kabul edilebileceğini belirtmiş ise de; ticari işlemlere konu edilen faturaların; satıcı tarafından “Aslı Gibidir” şeklinde onaylanan faturaları geçerli belge olarak kabul etmemekte ve “Zayi olan aynı tarih ve ...

E faturaya geçtikten sonra kağıt faturaları ne yapacak?

Elde kalan basılı kağıt faturalara ne olacak? e-Fatura uygulamasında sadece uygulamaya kayıtlı kullanıcılara e-fatura, e-Fatura kullanıcısı olmayan muhataplara ise, Maliye Bakanlığı'ndan fatura basımı konusunda izni bulunan matbaa işletmelerine bastırılmış kağıt fatura düzenlenebilir.

Fatura yırtılırsa ne olur?

Fatura herhangi bir sebepten dolayı yırtılır ya da parçalanırsa, parçalar bant ile birleştirilir ve tüm nüshaları ile beraber fatura dosyasında saklanır. Fatura da diğer belgeler gibi vergi kanunları açısından 5 yıl saklanır.

Su faturamı kaybettim ne yapmalıyım?

Su faturası, yetkili fatura ödeme merkezlerinden, PTT'den ve anlaşmalı bankaların otomatik ödeme talimatı, internet tahsilatı ve vezne tahsilatı seçenekleri ile yatırılabiliyor.

Sevk irsaliyesi kaybolursa ne olur?

Çalınan veya kaybolan sevk irsaliyeli faturanın muhasebe açısından kesinlikle hiç bir değeri bulunmamaktadır. Vergi dairesine gerekli bilgileri verdikten sonra yerel veya ulusal farketmeksizin bir gazeteye sevk irsaliyesi kayıp ilanı vermeniz gerekmektedir.

Fatura üzerine aslı gibidir nasıl yapılır?

Faturanın aslının kaybolduğu durumlarda satıcı firmalar faturanın kendilerinde kalan nüshasının fotokopisi üzerineAslı Gibidir” yazarak kaşeleyip imzalamakta, alıcılar ise satıcılar tarafından belirtilen şekilde onaylanan fatura fotokopilerini kayıtlarına gider olarak intikal ettirerek, KDV'lerini indirim konusu ...

Fatura fotokopisi geçerli mi?

Faturaların fotokopileri ve proforma faturalar geçersizdir. Faturanın aslı yani ilk nüshası kaybolmuş ise ikinci ya da üçüncü nüshadan fotokopi alınır ve “Aslı gibidir” kaşesi basılarak yetkili kişiler tarafından imzalanır.

Kağıt Fatura ne zamana kadar kesilebilir?

Vergi Usul Kanunu'nun 231/5. maddesinde “Faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami 7 (yedi) gün içinde düzenlenmesi gerektiği, bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş kabul edileceği” belirtilmiştir.

E-Fatura mükellefine kağıt Fatura kesilir mi?

GİB e-Fatura listesinde kayıtlı bulunan bir alıcı mükellefe, kağıt fatura kesilebilir mi? e-Fatura kullanımı sisteme kayıtlı mükellefler arasında zorunludur ve sistemde bulunan bir mükellefe kesilecek kağıt faturalar yok hükmündedir.

Su abone no nasıl öğrenirim?

İSKİ abone numaramı nasıl öğrenirim ? Faturanızın üzerinde bulunan “MUKAVELE NO” sizin İSKİ abone numaranızdır. Rakamlardan oluşan ilk 8 hane İSKİ abone numaranızı oluşturur. Aşağıda bulunan örnek İSKİ su faturasının abone Numarası 12345678'dir.

E fatura aslı gibidir yapılır mı?

E-Faturanın (veya kabul/red uygulama yanıtının) kâğıt çıktısı, e-posta ile gönderilmesi, fatura üzerine "Aslı Gibidir" yazılması vs. uygun değildir. E-Faturanın geçerli hâli GİB üzerinden başarıyla geçmiş XML'idir.