Epilepsi krizi nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Epilepsi krizi nasıl olur?
  2. Epilepsi atakları neden olur?
  3. Sonradan sara hastası olunur mu?
  4. Epilepsi ilacı fazla alınırsa ne olur?

Epilepsi krizi nasıl olur?

Epilepsi atakları birkaç saniyeden birkaç dakikaya kadar uzun nöbetler halinde meydana gelebilir. Beyin içindeki fonksiyonlarda elektriksel sitem bozukluğu olduğundan vücut tutukluk yaparak yere yığılabilir, ağızdan köpüklerin çıkması durumu sıkça rastlanan atak belirtilerindendir.

Epilepsi atakları neden olur?

Bazı epilepsi hastalarında nöbetleri tetikleyici bazı durumlar olabilir. Örneğin uzun süreli açlık, uykusuzluk, aşırı yorgunluk, kullanılan ilaçların doktor izni dışında kesilmesi ya da değiştirilmesi, hormonal değişiklikler nöbetlere neden olabilir.

Sonradan sara hastası olunur mu?

Zira epilepsi (sara hastalığı) kalıtsal bir hastalık değildir. Epilepsi kalıtsal bir hastalık olmamasına rağmen gelişme eğilimi bazı ailelerde daha fazladır. Bununla birlikte epilepsinin oluşumu için bazı dış faktörlerinde bulunması gereklidir. Epilepsi nöbetleri yaşam boyunca herhangi bir dönemde başlayabilir.

Epilepsi ilacı fazla alınırsa ne olur?

Geç dönemde ortaya çıkan yan etkiler Başta daha eski ilaçlar olmak üzere bazı antiepileptik ilaçlar uzun süre kullanıldığında hafıza ve bir işe yoğunlaşma sorunlarına (konsantrasyon bozukluğu), çocuklarda aşırı hareketliliğe, diş etlerinde büyümeye, sivilcelere ve kilo artışına neden olabilir.