Edremit nasıl bir yer?

İçindekiler:

  1. Edremit nasıl bir yer?
  2. Edremit neyi ile meşhur?
  3. Edremit'in havası nasıl?
  4. Edremit de nerede ne yenir?
  5. Van Edremit nereye yakin?
  6. Balıkesir Edremit nerede?
  7. Edremit Ne Alınır?
  8. Balıkesir'in havası temiz mi?
  9. Van Edremit hangi ilçeye bağlı?
  10. Edremit Akçay nereye bağlı?
  11. Edremit Akçay hangi denize bağlı?

Edremit nasıl bir yer?

Edremit Marmara Bölgesi'nin güneyinde yer alan Balıkesir'inbir ilçesidir. Batısında Ege Denizi, Ezine ve Ayvacık ilçeleri, doğusunda Havran ilçesi, güneyinde Burhaniye ilçesi, kuzeyinde Bayramiç ve Yenice ilçeleri ile komşudur. ... Tamamı alüvyonlarla kaplı olan Edremit Ovası en verimli alanlardan biridir.

Edremit neyi ile meşhur?

Edremit özellikle zeytinyağı konusunda çok meşhur bir yer. Bu nedenle zeytinyağını kesinlikle denemeli ve hatta oradan ayrılırken de yanınızda götürmelisiniz. Aynı zamanda Edremit'e gittiğinizde; balık, höşmerim, börülce, mafiş tatlısı, saçaklı mantı, karanfilli ekmek ve Balıkesir kaymaklısı yemenizi öneriyoruz!

Edremit'in havası nasıl?

Kış ayları ılık ve yağışlı, yazın sıcak ve kurak olan Edremit'te Akdeniz iklim özellikleri görülür. ... Dünyanın ikinci en temiz havası olarak kabul edilen Kaz Dağları Edremit sınırları içerisindedir. Deniz seviyesinden 500 metreye kadar zeytin ağaçları ile kaplı olan Edremit'in yüksek tepeleri çam ağaçları ile doludur.

Edremit de nerede ne yenir?

Edremit Meşhur Yemekleri ve Restoranları
  • Kale Cafe & Restaurant. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan Kale Restaurant sahil kesiminde bulunmaktadır. ...
  • As Restaurant. ...
  • Gordo Restaurant. ...
  • Lokanta Bahar Edremit. ...
  • Bacca Restaurant. ...
  • Dedepınarı Restaurant.

Van Edremit nereye yakin?

Yüzölçümü 2.200 km² olup, İl Merkezi'ne 86 km mesafededir. Edremit, Van İl Merkezi'ne bağlı bucak iken 1990 yılında ilçe olmuştur. Doğusunda Van Merkez köyleri ve Gürpınar İlçesi, batısında Van Gölü ve Gevaş İlçesi, güneyinde Gürpınar ve Gevaş İlçeleri, kuzeyinde ise Van Gölü bulunmaktadır.

Balıkesir Edremit nerede?

Edremit Marmara Bölgesi'nin güneyinde yer alan Balıkesir'inbir ilçesidir. Batısında Ege Denizi, Ezine ve Ayvacık ilçeleri, doğusunda Havran ilçesi, güneyinde Burhaniye ilçesi, kuzeyinde Bayramiç ve Yenice ilçeleri ile komşudur.

Edremit Ne Alınır?

Edremit'te, zeytin şekerinden başka zeytinyağı sabunu, zeytin lokumu ve zeytin kolonyası gibi zeytinden üretilen birçok ürün bulunmakta olup bu ürünler de bölgeye gelen tatilcilerin hediyelik olarak tercih ettiği ürünler arasında bulunmaktadır.

Balıkesir'in havası temiz mi?

Türkiye'nin hava kirliliği verilerini inceleyen Ajans Press, havası en kirli şehri ile havası en temiz illerini açıkladı. ... Buna karşın, Türkiye'nin havası temiz olan tek ili ise Artvin olarak belirlendi. Balıkesir ise Dünya Sağlık Örgütü referans verileri baz alındığında havası kirli iller arasında yer aldı.

Van Edremit hangi ilçeye bağlı?

Edremit, Van İl Merkezi'ne bağlı bucak iken 1990 yılında ilçe olmuştur. Doğusunda Van Merkez köyleri ve Gürpınar İlçesi, batısında Van Gölü ve Gevaş İlçesi, güneyinde Gürpınar ve Gevaş İlçeleri, kuzeyinde ise Van Gölü bulunmaktadır.

Edremit Akçay nereye bağlı?

Akçay, Edremit
Akçay
İlBalıkesir
İlçeEdremit
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
Nüfus (2020)
10 satır daha

Edremit Akçay hangi denize bağlı?

Edremit - Çanakkale karayolu üzerinde, Edremit'e 9 km. mesafede bulunan Akçay'ın kuzeyini Kazdağları İda , güneyini ise Ege Denizi (Edremit Körfezi) çevreliyor. KAÇ KM , NASIL GİDİLİR ? Akçay, Kazdağları'nın yemyeşil doğası ile Ege Denizi'nin mavi sularının birbirine karıştığı huzur dolu bir tatil beldesi.