Bağırsakların birbirine yapışması neden olur?

İçindekiler:

  1. Bağırsakların birbirine yapışması neden olur?
  2. Bağırsak Yapışmasının belirtileri nelerdir?
  3. Bağırsakların iç içe geçmesi ne demek?
  4. Ince bağırsak ameliyatı nasıl yapılır?
  5. Karın içi yapışıklıklar nasıl tedavi edilir?

Bağırsakların birbirine yapışması neden olur?

En sık karşılaşılan sindirim sistemi hastalıklarından olan kabızlık tuvalete çıkamama sorunudur. Kabızlık sonucunda kişide bağırsaklar işlevini yerine getiremez. Bunun sonucunda ise boşaltım sistemi yeterince iyi çalışmaz. Uzun süreli devam eden kabızlık probleminde bağırsak yapışması görülebilir.

Bağırsak Yapışmasının belirtileri nelerdir?

En yaygın bağırsak düğümlenmesi belirtileri şu şekilde sıralanabilir:
  • Ani ve şiddetli kramp tarzı karın ağrısı
  • Şok belirtileri.
  • Karında şişkinlik.
  • Gaz ve gaita çıkaramama.
  • Bulantı ve Kusma.
  • Dışkıda kan.
  • Bulantı ve kusmaya bağlı olarak sıvı kaybı
  • Ateş

Bağırsakların iç içe geçmesi ne demek?

Halk arasında bağırsak düğümlenmesi olarak bilinen invajinasyon, bağırsakların iç içe geçmesi demektir. Aslında günlük yaşamda bağırsaklar birbirinin içine girer ve çıkar. Eğer giren bağırsak geri çıkamazsa, o zaman invajinasyon bulguları ortaya çıkar. En sık olarak süt çocukluğu döneminde (6 ay-1 yaş) görülür.

Ince bağırsak ameliyatı nasıl yapılır?

Bağırsak düğümlenmesi acilen tedavi gerektiren bir hastalıktır ve genellikle tedavi için ameliyat yoluna gidilir. Doktorunuz bağırsağınızı düzeltme için bükülen kısma yakın bir bölgeye küçük bir kesi yapar ve düğümlenen kısmı çözer. Ameliyatın ardından rahatsızlıktan etkilenen bölgeye kan akışı sağlanacaktır.

Karın içi yapışıklıklar nasıl tedavi edilir?

Genel olarak karın içi yapışıklığın tedavisin de ilk olarak tercih edilen yöntem, laparaskopik cerrahidir. Laparaskopik adezyolizis (Laparoskopik ameliyat ile yapışıklıkların açılması), çoğunlukla karın içi yapışıklık ve bantların laparoskopik cerrahi yöntem ile temizlenmesine verilen isimdir.