Lavanta kazançlı mı?

İçindekiler:

  1. Lavanta kazançlı mı?
  2. Lavanta ömrü ne kadar?
  3. Lavanta dönüme ne kadar verir?
  4. Lavanta kışın kurur mu?
  5. Lavantanın dökülmemesi için ne yapmalı?
  6. Lavanta çiçeğinden ne kadar yağ çıkar?

Lavanta kazançlı mı?

Doğru bir şekilde yetiştirildiği zaman lavantadan yüksek gelir elde etmeniz mümkün. Ülkemizin ikliminin ve toprak yapısının lavanta yetiştiriciliğine uygun olması ise ekstra bir fırsat. ... Maliyet ile birlikte hesap yapıldığında, lavanta yetiştiriciliğinden dönüm başına senede üç bin lira kazanç sağlanabilir.

Lavanta ömrü ne kadar?

Bitkinin ekonomik ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğunu, en büyük lavanta üreticilerinin Fransa ve Bulgaristan olduğunu ifade eden Tülek, "Bulgaristan'da yaklaşık 40 bin dekar alanda üretim yapılıyor ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanıyor.

Lavanta dönüme ne kadar verir?

Lavantanın 1 dönüme verimi çiçek olarak 1 kilogram arasında gerçekleşirken, 1 dönüm tarladan 15 litreye kadar lavanta yağı üretilebiliyor. Lavanta yağının litre fiyatı kalitesine göre 3 bin ile 4 bin lira arasında değişiyor.

Lavanta kışın kurur mu?

Kışın ise soğuk almayan gölge bir yerde güzelliğiyle kendine hayran bırakmaya kaldığı yerden devam edebilir. Lavanta bitkisi, toprağı nemli olduğu sürece susuzluğa dayanıklıdır ancak sabah ve akşam sulama yapmanız ve toprağın yanında bitkinin yeşil yerlerini de sulamanız lavantanın daha sağlıklı büyümesini sağlar.

Lavantanın dökülmemesi için ne yapmalı?

Lavantayı 2 ila 4 hafta kurut. Kuruduğu zaman çiçeklere hafifçe dokunduğunda gövdeden ayrılıp kolayca düşmeliler. Çiçekleri gövdeden ayırabilirsin ya da toplayıp lavanta kesesi yapabilir veya yemeklerde kullanabilirsin.

Lavanta çiçeğinden ne kadar yağ çıkar?

2 kilo lavantanın 20 bin lira değerinin olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Yaklaşık 80 kilogram kuru lavanta çiçeğinden 2 litre bir uçucu yağ elde ettik. Bu da şu demek oluyor; bizim ürünümüz yüzde 3'lere yakın bir değerde yağ veriyor.