Vitiligo tüm vücuda yayılır mı?

İçindekiler:

  1. Vitiligo tüm vücuda yayılır mı?
  2. Vitiligo kendiliğinden geçer mi?
  3. Segmental vitiligo yayılır mı?
  4. Vitiligo ne zaman durur?
  5. Segmental vitiligo ne demek?

Vitiligo tüm vücuda yayılır mı?

Hastalığın türüne bağlı olarak lekelerin oluşum gösterdiği alanlar ve yayılma eğilimi kişiden kişiye değişebilir. Bazı vitiligo türlerinde yalnızca vücudun belirli bir kısmı etkilenirken bazı hastalarda ise lekeler vücut geneline yayılabilir.

Vitiligo kendiliğinden geçer mi?

Vitiligoda deri renginin kendiliğinden tekrar oluşması ortalama -20 hastada sıklıkla güneş gören yerlerde ve daha çok genç hastalarda gelişir. Ancak yine de bu şekilde tatmin edici sonuçların oluşması çok nadirdir. Bugün için vitiligonun kesin bir tedavisi yoktur.

Segmental vitiligo yayılır mı?

Lokal Vitiligo Segmental: Bir veya daha fazla yama ancak dermatom denilen belli vücut hatlarında yerleşim gözlenir. Her yaşta olmakla birlikte daha çok 5-30 yaşta yani erken yaşta başlamaktadır. Bir anatomik alandan başlamakta ancak hızla belli bir anatomik alan içinde sınırlı kalacak şekilde yayılmaktadır.

Vitiligo ne zaman durur?

Melanosit denilen hücrelerin neden tahrip olduğunun kesin sebebi bilinmemektedir. Bir ihtimal, vücudun savunma sisteminin kendi melanositlerini yok ettiğidir. Vitiligo tedavisindeki temel amaç hastanın görünüşünü düzeltmektir. Böyle bir tedavi 6-18 ay gibi uzun bir zaman alır.

Segmental vitiligo ne demek?

Segmental vitiligo, genellikle çocukluk çağında ortaya çıkar ve deri üzerinde belirli bir bölgede aniden beliren lekelere neden olur. Vücuda yayılma riski daha azdır ancak lekelerin görüldüğü alanın tedavisi görece daha zordur, bu yüzden mümkün olduğunca erken teşhis edilmelidir.