Kadin sünneti nasıl oluyo?

İçindekiler:

  1. Kadin sünneti nasıl oluyo?
  2. Islam'da kadın sünneti var mıdır?
  3. Kadınların sünnet edilmesi caiz mi?
  4. Kadın sünneti hangi dindeki yeri?
  5. Dinimizde sünnet var mıdır?

Kadin sünneti nasıl oluyo?

Bu geleneğe göre kadınların vajinasının dudakları kesilip atılır. Anestezi kullanılmadan, uyuşturmadan, açık jiletle gerçekleştirilen bu işlem kan kaybından ölümlere bile neden olmaktadır. Sünnet işlemi sırasında ülkeler farklı kesici aletler kullanmaktadır.

Islam'da kadın sünneti var mıdır?

Sünni İslam içerisinde yer alan Hanefilik, Hanbelilik ve Mâlikîlik fıkıh mezheplerine göre kadın sünneti zorunlu değildir, ancak uygulanması makruma (sevap) olarak yorumlanmıştır. Şâfiîlik mezhebine göre ise vâcib, yani uygulanması zorunlu (farz) olarak ele alınmıştır.

Kadınların sünnet edilmesi caiz mi?

İslâmiyette, kadın sünneti emredilmemiş veya müstehab görülmemiş; ancak yasak da edilmemiştir. Yasak edilmeyen sadece klitorisin ucunun hafifçe kesilmesi şeklinde tatbik edilen cinsidir.

Kadın sünneti hangi dindeki yeri?

İslamiyette kadın sünneti yok İslam dininde bunun yeri de yok. İslamda bir tek sünnet var, o da Hazreti İbrahim'den gelen sünnettir. Yani erkeklerin sünnet edilmesidir. Afrika'daki bazı bölgelerde kadınlar sünnet ediliyor.

Dinimizde sünnet var mıdır?

Müslümanların kutsal kitabında sünnetle ilgili herhangi bir ifade yer almaz, ayrıca İslamiyet'in ilk yıllarında sünnet tartışma konusu da olmamıştır. ... Bugün Müslümanların büyük çoğunluğu erkek sünnetini, Afrika'daki inananların büyük bir kısmı ise kadın ve erkek sünnetini dinen gerekli görürler.