Menenjit kanser midir?

İçindekiler:

  1. Menenjit kanser midir?
  2. Menenjit hastalığının tedavisi var mı?
  3. Menenjit kendiliginden geçer mi?
  4. Menenjit genetik bir hastalık mıdır?
  5. Menenjit kimden bulaşır?
  6. Menenjit için hangi doktora gidilir?

Menenjit kanser midir?

Menenjit, beyni saran zarların iltihaplanmasıyla oluşan ve erken evrede tedavi edilmediğinde başta işitme kaybı, beyin hasarı ve ölümle sonuçlanabilen ciddi bir bakteriyel enfeksiyondur.

Menenjit hastalığının tedavisi var mı?

Bakteriyel menenjit tedavisinde antibiyotikler kullanılır. Bazı viral menenjitler kendiliğinden iyileşirken bazıları için antiviral tedaviye ihtiyaç vardır.

Menenjit kendiliginden geçer mi?

Uzmanlar, beyni saran zarların iltihaplanmasıyla oluşan tedavi edilmezse işitme kaybı, beyin hasarı ve ölümle sonuçlanabilen ciddi bir bakteriyel enfeksiyon olan menenjitle ilgili anne ve babaları uyarıyor.

Menenjit genetik bir hastalık mıdır?

Meningokok menenjitinde bulaş, enfekte kişinin burun ya da boğazından direk temas ya da damlacık yolu ile gercekleşmektedir. Hastalık Kalıtsal Mıdır? Meningokoksik menenjit kalıtsal bir hastalık değildir.

Menenjit kimden bulaşır?

Viral ve bakteriyel menenjit bulaşıcıdır. Temas, öksürük, hapşırık yoluyla insandan insana bulaşabilir. Menenjit herkese bulaşabilir, ancak beş yaşın altındaki çocuklarda, 16-25 yaş arası gençlerde ve 55 yaş üstü kimselerde daha sık görülmektedir.

Menenjit için hangi doktora gidilir?

Menenjit hastalığına hangi bölümler bakar? Çocuklarda öncesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü sonrasında Çocuk Enfeksiyon ve Çocuk Nörolojisi, yetişkinlerde ise Dahiliye ve Nöroloji bölümü menenjit ile ilgilenmektedir.