Dul maaşı nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Dul maaşı nasıl öğrenebilirim?
  2. Dul ve yetim aylığı işe girince kesilir mi?
  3. E devletten dul maaşı başvurusu nasıl yapılır?
  4. Babası Ölen dul kadın ne kadar maaş alır?
  5. Kocası ölen kadın dul maaşı alabilir mi?
  6. Babamdan maaş alıyorum sigortalı olunca kesilir mi?
  7. Yetim maaşı alan biri sigortalı çalışabilir mi?
  8. Dul kadın babadan maaş alabilir mi?
  9. Dul maaşı şartları nedir?
  10. Memur emeklisi vefat ederse eşi maaş alır mı?
  11. Dul kadın eşinin maaşının yüzde kaçını alır?

Dul maaşı nasıl öğrenebilirim?

Dul ile yetim aylığı sorgulama işlemleri genel itibari ile; toplumsal güvenlik kurumu şubeleri, e-devlet uygulaması ile ALO 170 hattı aranarak gerçekleştirilebilir.

Dul ve yetim aylığı işe girince kesilir mi?

Çalışma Halinde Aylıkların Kesilmesi: 5434 sayılı Kanuna göre yetim aylığı bağlananların 5510 sayılı Kanunun 4/1-a, ve 4/1-b statüsünde çalışmaya başlamaları halinde yetim aylıkları kesilmemektedir. 5434 sayılı Kanunun 99 uncu maddesi gereğince yetim aylığı alanların 5510 sayılı Kanunun 4/1-c statüsünde çalışması ...

E devletten dul maaşı başvurusu nasıl yapılır?

https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır.
  1. Ana sayfadaki Giriş Yap butonuna tıklayarak kimlik doğrulaması yapılmalıdır. ...
  2. E-hizmetler listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu bulunmalıdır.
  3. Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılabilecek işlemler içerisinden Ölüm Yardımı ve Dul/Yetim Aylığı Talebi seçeneğine tıklanmalıdır.
Daha fazla öğe...

Babası Ölen dul kadın ne kadar maaş alır?

* Baba ya da annenin ölümü halinde yalnız bir yetim kalırsa alacağı miktar yüzde 50. İki yetim kalırsa yüzde 40'ar maaş alıyor. * Babanız ya da annenizi kaybettiğinizde evliyseniz, ancak sonra işler kötü gitti ve ayrıldıysanız, boşandıktan sonra yetim aylığına hak kazanıyorsunuz.

Kocası ölen kadın dul maaşı alabilir mi?

Sigortalı olarak çalışan bir kişinin ölümü sonrası geride kalanlara ölüm aylığı bağlanır. Ölüm aylığı bağlanması için sigortalının belirli bir süre prim ödemiş olması gerekir. Ölen eşten dolayı maaş alan dul eş yeniden evleninceye kadar aylık almaya devam edebilir.

Babamdan maaş alıyorum sigortalı olunca kesilir mi?

Öğrenciliğim devam ederken sigortalı olarak işe girmem halinde, aylığım kesilir mi? Erkek yetimlerin aylıkları 5434 Sayılı Kanuna göre bağlanmış ise yükseköğrenime devam ettikleri sürece 25 yaşına kadar kesilmez. 5510 Sayılı Kanuna göre bağlanmış olan aylıklar ise, sigortalı olarak çalışmaları halinde kesilir.

Yetim maaşı alan biri sigortalı çalışabilir mi?

7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile getirilen önemli bir değişiklik de anne veya babasından yetim aylığı alan, eğitimine devam eden ve 25 yaşını doldurmamış kız ve erkek çocukların sigortalı olarak çalışmaya başlamaları durumunda artık yetim ...

Dul kadın babadan maaş alabilir mi?

Anneniz 2019 yılında babanızın vefatı ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre anne ve babasından ölüm aylığına hak kazanıyor. 5510 sayılı Kanun'a göre, hem eşinden hem de ana ve/veya babasından ölüm aylığına hak kazananlara, tercihine göre eşinden ya da ana ve/veya babasından ...

Dul maaşı şartları nedir?

SSK veya Bağ-Kur'lu ana ve/veya babadan kız çocuğuna aylık bağlanabilmesi için evli olmaması, evli olmakla beraber sonradan boşanmış veya dul kalmış olmasının yanı sıra, yurtiçinde ve yurtdışında herhangi bir statüde sigortalı olarak çalışmaması ve kendi sigortalılığı nedeniyle emekli aylığı almıyor olması gerekiyor.

Memur emeklisi vefat ederse eşi maaş alır mı?

Vefat eden kişi ile ölüm tarihinde yasal evlilik bağı bulunan eşe aylık bağlanır. Sigortalının eşinin çalışması veya kendi sigortalılığı nedeniyle aylık veya gelir alıyor olması bu durumu değiştirmez. Dolayısıyla vefat eden kişinin eşi çalışsa da, emekli olsa da ölüm aylığı alabilir.

Dul kadın eşinin maaşının yüzde kaçını alır?

Ölüm halinde eşin ölümü halinde hayatta kalan eşe son alınan maaşın yüzde 75'i bağlanıyor. Çalışıyorsanız, alacağınız miktar yüzde 50 oluyor. * Eşin dışında bir de yetim varsa ki kız çocukları bekarsa hayatlarının sonuna kadar bu aylığı alabiliyor.