Keke Neden sıcak su konur?

İçindekiler:

  1. Keke Neden sıcak su konur?
  2. Bayat kek ile ne yapabilirim?
  3. Kek keserken neden parçalanır?
  4. Bayat kek nasıl ısıtılır?
  5. Sütsüz kek yapılır mı?
  6. Pasta kreması buzluğa konur mu?
  7. Muffin dondurucuya konur mu?

Keke Neden sıcak su konur?

Kabartma tozu veya karbonat da elenerek unun içine konulmalıdır. Kabartma tozu veya karbonat bayat olursa kek kabarmaz. ... Kek malzemesini karıştırdıktan sonra içine 1 yemek kaşığı sıcak su konulursa kek çok güzel kabarır. Fındık, fıstık veya ceviz gibi malzemeler keke en son konulur.

Bayat kek ile ne yapabilirim?

İşte bayatlayan keklerin değerlendirilebileceği yollar: Yaş pasta yapımında: Çok kurumamış kekler biraz sütle ıslatılıp çikolata sosu, krema gibi yardımcı malzemeler eklendikten sonra pasta keki olarak kullanılabilir. Yalancı cezerye yapımında: Rendelenip sotelenmiş havucun içerisine ufalanmış bayat kek eklenir.

Kek keserken neden parçalanır?

Kekin dağılma sebeplerinden biriside un miktarıdır. Eğer unu az katıyorsanız kek hamurunuz cıvık olacak buda dağılmasına neden olabilir. İdeal olan un miktarı ise 3 su bardağı Un'dur. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz.

Bayat kek nasıl ısıtılır?

YAPILIŞI: 1. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun. 2. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.

Sütsüz kek yapılır mı?

Karşınızda yedikçe yedirten, çayınızın yanına çok çok yakışacak: Sütsüz yoğurtsuz kek tarifi. Kek tarifleri arasında yapımı en kolay tariflerden biri o! İçerisinde süt ya da yoğurt olması onun kabarmasına da engel değil. Su ve yağ, kekinizin enfes bir kıvamda olması için yeterli olacaktır.

Pasta kreması buzluğa konur mu?

Pastacı Kreması tarifimin ölçüleri x2 şeklinde arttırabilirsiniz ama kesinlikle azaltmanızı önermiyorum. Size fazla geleceğinizi düşünüyorsanız tam ölçü yapın soğuduktan sonra yarısını dondurucuya kaldırın. Buzdolabı poşetinde ya da hava almayan bir kap içinde dondurarak 3 ay kadar saklayabilirsiniz.

Muffin dondurucuya konur mu?

Muffinler yaptıysanız kâğıt kalıplarından çıkarmadan da dondurucuda saklayabilirsiniz bunu yaparken de kekte olduğu gibi oda sıcaklığına kadar soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabı poşeti ya da saklama kaplarının içerisine yerleştirip dondurucuya kaldırabilirsiniz.