Adet gününün geldiğini nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Adet gününün geldiğini nasıl anlarız?
  2. Ilk adet olmadan önce neler olur?
  3. Ilk adet kanı ne renk olur?
  4. Adet dönemine yakın akıntı olur mu?

Adet gününün geldiğini nasıl anlarız?

Regl döneminde karın ağrısı, karın bölgesinde şişlik, baş ağrısı, kabızlık, iştahsızlık ve aşırı susama hissi belirtileri görülür. Bu dönemde tatlı yeme isteği ile birlikte yorgunluk ve göğüslerde şişlik oluşur. Regl belirtilerinden birisi de kadınlarda ani ruhsal değişiklikler görülmesidir.

Ilk adet olmadan önce neler olur?

Adet dönemi genellikle tüylenmeden bir veya iki sene sonra başlayacaktır. İlk adet dönemine yönelik belirtilerden biri de beyaz ve sarı renk tonlarında görülen akıntıdır. Akıntılar başladıktan sonra en geç 1 yıl içinde adet döngüsü başlayacaktır. Akıntılarla birlikte artık ped kullanmaya başlanılması önerilmektedir.

Ilk adet kanı ne renk olur?

Adet kanının rengi belirli zamanlarda farklılık gösterebilir. İlk önce vajinal akıntı rengi olan kahverengi akıntı olabilir. Daha sonra da parlak kırmızı olacak bir tonda kanamalar görülebilir. Adet dönemi boyunca 30-40 ml kan ve doku boşalması normal olarak görülür.

Adet dönemine yakın akıntı olur mu?

Normalde adet döngüsünün evrelerine göre farklılık gösteren vajinal akıntı, adet kanamasından sonra beyaz renkte, yumrutlama evresinde ise şeffaf ve uzayan bir yapıda görülebilir. Yumurtlama evresinden sonra, adet öncesi dönemde ise hafif koyu kıvamda bir akıntı görülmesi normaldir.