Çorba için kızarmış ekmek nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Çorba için kızarmış ekmek nasıl yapılır?
  2. Ekmek çorbası nasıl yapılıyor?
  3. Baharatlı kruton nasıl yapılır?
  4. Kruton ne kadar saklanır?
  5. Kruton ekmek buzlukta saklanır mı?
  6. Ekmek tavada nasıl kızartılır?

Çorba için kızarmış ekmek nasıl yapılır?

Bir küçük kasede zeytinyağı, baharat ve sarımsakları karıştırın. Ekmeklerin tuzu olduğundan ekstra tuz katmıyoruz. Bu karışımı, küp şeklinde doğranan ekmeklerin üzerine döküp, tüm ekmeklerle temas edene kadar karıştırın. 180 derece ısıtılmış fırında ekmeklerin rengi dönüp, kıtırlaşana kadar pişirin.

Ekmek çorbası nasıl yapılıyor?

Bayat Ekmek Çorbası Nasıl Yapılır?
  1. Et suyunu bir tencereye alın ve bayat ekmeği küp şeklinde doğrayıp içine ilave edin. Ekmekler dağılana kadar kaynatın. ...
  2. Ayrı bir kasede yumurtanın sarısını süt ile çırpıp çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alın.

Baharatlı kruton nasıl yapılır?

Taze kekik yapraklarını ayıklayın. Zeytinyağı, sarımsak küpleri, kurutulmuş fesleğen ve pul biber ilavesiyle karıştırın. Ekmek küplerini hazırladığınız zeytinyağlı karışımla harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hafif bir renk alıp kuruyana kadar kızartın.

Kruton ne kadar saklanır?

Baharatlı kruton için; doğradığınız ekmeklerin üzerinde zeytinyağı, tuz ve baharatları gezdirin. Hafif karıştırın. Ve aynı şekilde fırında kızartın. Hazırladığımız baharatlı ya da baharatsız krutonlar, soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyularak 5-6 gün boyunca buzdolabında saklanabilir.

Kruton ekmek buzlukta saklanır mı?

İster sıcak servis edin isterseniz kilitli poşette buzlukta saklayın.

Ekmek tavada nasıl kızartılır?

Bayat ekmeği dilimleyin ve dilimleri arkalı önlü iyice bulanacak şekilde bu yumurtalı karışıma bulayın. Bir kızartma tavasına aldığınız sıvı yağda, yumurtaya buladığınız ekmekleri, arkalı önlü güzelce kızartın. Bir servis tabağına aldıktan sonra, sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!