Damar balonu nedir?

İçindekiler:

  1. Damar balonu nedir?
  2. Balon Anjiyoplasti işlemi nedir?
  3. Balonla damar açma nasıl olur?
  4. Stent takıldıktan sonra çıkarılır mı?
  5. Kalp balon patlatma nedir?

Damar balonu nedir?

Lokal anestezi altında, uyanıkken, damar içerisindeki darlık bölgesinde özel tasarlanmış balonun kontrollü olarak şişirilmesi ile darlıklar giderilir. Balon şişirilince, plakları arter duvarına doğru iter. Balon çıkarıldıktan sonra tıkalı bölgeden tekrar kan akımı sağlanmış olur.

Balon Anjiyoplasti işlemi nedir?

Balon anjiyoplasti, tıkanma ya da daralmanın tedavisinde by-pass yerine uygulanabilen, daha konforlu ve kısa sürede sonuç alınan bir tedavi seçeneğidir. Koroner arter damarların görüntülenmesi amacıyla yapılan anjiyo işleminden hemen sonra yapılabilir.

Balonla damar açma nasıl olur?

Balon anjiyoplasti, ince yapıda ancak basınca dayanıklı olarak üretilen özel kateterler yardımı ile yapılır. Tıkanmış ya da daralmış bölgeye yerleştirilen kateter şişirilir. Adeta bir balonu andıran kateter, damarın genişlemesini, tıkanıklığın parçalanmasını ve bölgedeki kan akışının rahatlamasını sağlar.

Stent takıldıktan sonra çıkarılır mı?

Stent uygulama işleminden 4-6 ay sonra damarda tekrar daralma olabileceğini ifade eden Dr. Hakan Güllü, 'Tekrar daralma ihtimali normal stentlerde yaklaşık yüzde 20, ilaç kaplı stentlerde ise yaklaşık yüzde 10 kadardır. Stent sonrası daralan damar tekrar balon veya stent uygulamaları ile yeniden açılabilir.

Kalp balon patlatma nedir?

Balon anjioplasti damara sadece balon uygulanmasıdır. Tıkanan ya da daralmış koroner arterlerin açılmasını ve kanın rahatça akmasını sağlayan bu işlem sayesinde, hastalar kısa sürede sağlığına kavuşabilmektedir.