Çocuğun balgamı nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Çocuğun balgamı nasıl çıkarılır?
  2. Bebeklerde doğal yolla balgam nasıl sökülür?
  3. Bebeklerde Boğazdaki balgamı ne söker?
  4. Yenidogan bebek neden Hirlar?

Çocuğun balgamı nasıl çıkarılır?

Çocuklarda balgamı atmanın en kolay ve basit yolu bol su içmektir. Çocukların yaşına uygun olarak günlük belirli bir miktar su tüketiminin altına düşülmemesi gerekir. Ada çayı, ıhlamur gibi bitkilerle hazırlanan çaylar çocuğa ılık olarak içirilebilir.

Bebeklerde doğal yolla balgam nasıl sökülür?

Çörek otu balgam söktürücü özelliği olan doğal bir ilaçtır. Aynı şekilde ıhlamur da bebeklerde balgam sökmeye yardımcı olan doğal bir ilaçtır. Elma ve armut kabukları, zencefil, tarçın ile kaynatılarak süzülmüş suyunun bebeğe içirilmesi bebeklerde balgam atılmasına yardımcı olur.

Bebeklerde Boğazdaki balgamı ne söker?

18 aylıktan büyük bebeklere ılık su, limon ve içerisine çok az bal karıştırarak verebilirsiniz. Bu sayede boğazları yumuşayacak ve balgamı rahatlıkla atabilecektir. Bebeğin bolca su tüketmesi balgamı rahat atmasını sağlayacaktır. Çörek otunu kaynatıp suyunu süzün ve ılık olarak bebeğinize içirin.

Yenidogan bebek neden Hirlar?

Yenidoğan bebeklerde sık karşılaşılan hırıltılı solunumun en önemli nedeni, bebeğin kıkırdaklardan oluşan nefes yollarının yetişkinlere kıyasla çok daha dar olmasıdır. Aynı zamanda bebeklerin bronşlarının çok ufak olması nedeniyle burada biriken balgam benzeri sıvılar, bebeklerin enfes almasını güçleştirmektedir.