Mıhlama mi?

İçindekiler:

  1. Mıhlama mi?
  2. Kuymak diğer adı nedir?
  3. Kuymak mi mıhlama mi?
  4. Mıhlama adı nedir?
  5. Kuymak hangi ilimizde meşhurdur?

Mıhlama mi?

'MIHLAMA DEĞİL MUHLAMA' Yöreye gelenler lezzetimize 'mıhlama' diyorlardı. Bu tescil ile beraber adı da 'muhlama' olarak tescillendi.

Kuymak diğer adı nedir?

Karadenizde mısır unu, o mısır ununu kavuracak mukavvi bir yağ ve protein olarak da tuzsuz peynir kullanılarak yapılan tava yemeğine Trabzon ve çevresinde Kuymak, Rize'den ötesinde de Mıhlama denir. (Artvin dahil.) Yani isim sadece coğrafi olarak değişiyor.

Kuymak mi mıhlama mi?

En belirgin fark, kuymakta öne çıkan malzeme mısır unu iken, mıhlama da asıl malzeme peynirdir. Her iki yiyecek de mısır unu, peynir ve tereyağ ile yapılır. Kuymağa çok fazla peynir koyulmaz. ... Mıhlama yaparken kuymak'a göre daha fazla tereyağı kullanıldığı söylenir.

Mıhlama adı nedir?

Lezzetini gerçek Trabzon peyniri ve ince mısır unundan alan mıhlama, (muhlama diye de bilinir, Trabzon tarafında kuymak ismiyle yapılır) Karadeniz'e gitme sebebiniz olmasın.

Kuymak hangi ilimizde meşhurdur?

Kuymak, Samsun'dan Ardahan'a yani Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Bayburt, Artvin, Çorum, Sivas, Tokat, Amasya ve Erzurumun Oltu ve İspir ilçerinde yaygın olan, Karadeniz Bölgesi'ne ait bir yemek. Gürcistan, Dağıstan, Azerbaycan ve Kafkasya'nın bazı bölgelerinde de çok popülerdir.