Site karar defterine ne yazılır?

İçindekiler:

  1. Site karar defterine ne yazılır?
  2. Site yönetimi karar defteri nereden alınır?
  3. Site karar defteri her yılı tasdik edilir mi?
  4. Site karar defteri nedir?
  5. Yönetim kurulu karar defterine neler yazılır?
  6. Ilk defa site yönetimi nasıl kurulur?
  7. Kat maliki hesapları inceleyebilir mi?
  8. Genel kurul karar defteri kaybolursa ne yapılır?
  9. Karar defterini kimler imzalar?
  10. Yeni bina yönetimi nasıl kurulur?
  11. Site yönetimi nasıl lav edilir?
  12. Apartman karar defteri noter onayı kaç TL?
  13. Apartman yönetimi fatura almak zorunda mı?

Site karar defterine ne yazılır?

Apartman karar defteri olarak herhangi bir defter kullanılamamakta; sadece noter onaylı olan defterler kullanılabilmektedir. Apartmanda alınacak kararlar yapılan ve yapılacak işler gelir ve giderlerin kayıtlarının apartman karar defterinde tutulması gerekiyor. Bu defter için noterden tasdik almak gerekiyor.

Site yönetimi karar defteri nereden alınır?

Apartman karar defteri noter üzerinden tasdikli şekilde alınır. Seçilmiş olan Apartman yöneticileri kapsamında ilgili defter, noter üzerinden tasdik ettirilir. Böylece deftere kaydedilmiş olan tüm unsurlar resmi ortamda tutulur.

Site karar defteri her yılı tasdik edilir mi?

Apartman Defterlerinin Tasdik Edilmesi ve Tasdik Zamanı Apartman yöneticisi apartman karar defterini her yıl ocak ayı sonuna kadar notere onaylatmalıdır. Onaylatma işlemi bir önceki yılın sayfaları kapatılıp yeni dönemde kullanılacak olan sayfaların noter tarafından mühürlenmesidir.

Site karar defteri nedir?

Karar defteri, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince yılda bir kereden az olmamak üzere gerçekleştirilen apartman kurulu toplantılarında alınan tüm kararların yazıldığı deftere verilen isimdir. Apartman defteri olarak da adlandırılır.

Yönetim kurulu karar defterine neler yazılır?

Yönetim kurulu karar defteri, anonim şirketlerde yönetim kurulunun, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde yöneticinin veya yöneticilerin şirket yönetimi ile ilgili olarak aldığı kararların yazılacağı ciltli ve sayfa numaraları teselsül eden defterdir.

Ilk defa site yönetimi nasıl kurulur?

İlk defa site yönetimi nasıl oluşturulur? İlk site yönetimi kurulması için kat maliklerinin bir genel kurul toplantısı düzenlemeleri gerekiyor. İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir.

Kat maliki hesapları inceleyebilir mi?

Sitenin defterlerini her isteyen kat maliki dilediği zaman inceleyemez. ... Ancak apartmanda veya sitede hesaplar konusunda önemli bir sorun varsa bağımsız bölüm maliklerinin yarısının talebi ile kat malikleri defterleri inceleyebilir. Bunun dışında her isteyen istediği zaman defterleri inceleyemez.

Genel kurul karar defteri kaybolursa ne yapılır?

Karar defteri kaybolduğunda işletmenin bulunduğu yerdeki yetkili mahkemeye, yasal süre dahilinde başvurularak zayi belgesinin alınması ve bu belge ile yeni defter onayı için notere gidilmesi gerekmektedir. Şirket karar defteri örneği için OfisPaneli Kaynaklar sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Karar defterini kimler imzalar?

Önce meselinin aslına bakalım: Kat mülkiyetine tabi binalarda kat malikleri toplantısında alınan kararlar, karar defterine yazılır ve altı 'toplantıya katılan kat maliklerince' imzalanır.

Yeni bina yönetimi nasıl kurulur?

Bunun için öncelikle bir apartman içerisinde 8 ve üzeri bağımsız bölüm bulunması gerekir. Diğer yandan apartman yönetiminin kurulabilmesi için, kat maliklerinin en az üçte birinin toplantıya katılması gerekir. Genel kurul çağrısı üzerine gerçekleştirilen toplantı, ev sahiplerinin katılımıyla sağlanır.

Site yönetimi nasıl lav edilir?

Site yönetimi ile ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu'nda düzenleniyor. Kanuna göre site yönetiminin feshi mümkün olabiliyor. Usule aykırı olarak seçim yapılmışsa kat maliklerinden herhangi birinin açacağı dava üzerine yönetim feshediliyor. Kat malikleri toplanarak yeni yönetimi oluşturuyor.

Apartman karar defteri noter onayı kaç TL?

Madde 9 – Defterlerin açılış onaylamasından, yüz sayfaya kadar olanlardan (yüz sayfa dahil) 2,97 TL, yüz sayfadan yukarı her yüz sayfadan da 1,11 TL onaylama ücreti alınır. Yüz sayfadan fazla olan defterlerin küsuratı elli sayfaya kadar olursa ücret alınmaz. Elli ve daha fazla olursa 1,11 TL ücret alınır.

Apartman yönetimi fatura almak zorunda mı?

Mono Profesyonel Yönetim olarak bu yazımızı bu konuya ayırdık ve sizlerle paylaşmak istedik. Apartman ve Sitelere Belge Veremeyen Mükellefler Kimlerdir? ... Muafiyet kapsamında oldukları için de defter tutmak, fatura, fiş vb. belge düzenlemek ya da beyanname vermek gibi yükümlülükleri bulunmamaktadır.