Konya Amatem randevu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Konya Amatem randevu nasıl alınır?
  2. Amatem ücretli mi?
  3. Amatem e nasıl başvurulur?
  4. Amatem nasıl yazılır?
  5. Amatemde nasıl tedavi olunur?
  6. Alkol bağımlılığı tedavisi için nereye başvurulur?
  7. Alkol bağımlılığı kaç günde biter?
  8. Amatem in açılımı nedir?

Konya Amatem randevu nasıl alınır?

KİŞİSEL BAŞVURU YAPILMALIDIR. 0258 296 60 00'DAN KİŞİ RANDEVU ALABİLİR DİLERSE RANDEVU ALMADAN KİŞİSEL BAŞVURUDA YAPABİLİR.

Amatem ücretli mi?

AMATEM'ler sosyal güvenceli hastalara ücretsiz bakarken, bu imkânı olmayan hastalardan para alıyor. Hastanın ya yeşil kart için başvurması ya da polise kendini ihbar ederek denetimli serbestlikten yararlanması gerekecek.

Amatem e nasıl başvurulur?

Ala 191 hattından veya AMATEM'e direk olarak başvurularak randevu alınabilir.

Amatem nasıl yazılır?

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM), Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin içinde ayrı binada bulunan bir servisidir ve AMATEM'e sadece alkol veya madde kullanım sorunları olanlar kabul edilmektedir.

Amatemde nasıl tedavi olunur?

AMATEM'de yatarak veya ayaktan tedavi olunabilir. Tedavinin ilk aşamasında alkol veya madde kullanımının kesilmesine bağlı olan yoksunluk bulguları tedavi edilmektedir. Bu aşamada ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Daha sonra ise alkol veya maddeye tekrar başlamamaya yönelik psikoterapi programı bulunmaktadır.

Alkol bağımlılığı tedavisi için nereye başvurulur?

Bağımlılık sürecinde tedavi aşamaları Amatem (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezi), Çematem (Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezi), ATM (Ayaktan Tedavi Merkezi) ve Psikiyatri Polikliniklerinde gerçekleştirilmektedir.

Alkol bağımlılığı kaç günde biter?

Tedavinin süresi kişiden kişiye değişir. Kişinin 6 ay alkol kullanmamasına tıbbi literatürde “kısmi düzelme” adı verilmektedir. Bu nedenle tedavinin aralıklı da olsa en az 6 ay sürmesinde yarar vardır. Ancak tedavi süreci bir yıl kadar deam etmelidir.

Amatem in açılımı nedir?

Amatem; Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'nin kısaltmasıdır. Merkez sadece bağımlı hastalara hizmet vermeyi amaçlamaktadır.