Araç genel muayenesi nedir?

İçindekiler:

  1. Araç genel muayenesi nedir?
  2. Araç muayene istasyonları nereye bağlı?
  3. TÜVTÜRK ne kadar kazanıyor?
  4. TÜVTÜRK kaç paraya satıldı?
  5. Tespit muayenesinde neye bakılır?
  6. Genel muayene tekrarı nasıl yapılır?

Araç genel muayenesi nedir?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34. maddesi gereğince zorunlu olan, trafiğe çıkan motorlu ya da motorsuz taşıtların yolcu ve trafik güvenliğine uygun nitelikleri taşıyıp taşımadığının kontrol edilmesine araç muayenesi denir.

Araç muayene istasyonları nereye bağlı?

TÜVTÜRK, Türkiye genelinde araçların muayene eden, yaptıkları muayeneler resmi olarak kabul gören bir kuruluştur. 2005 yılına kadar Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan şirket, bu tarihten sonra özelleştirildi. Şirketin 209 sabit, 5 motosiklet, 76 gezici istasyon ve 16 gezici traktör istasyonu bulunmaktadır.

TÜVTÜRK ne kadar kazanıyor?

TÜVTÜRK, 2017 yılında periyodik araç muayene hizmetleri başta olmak üzere tüm faaliyet alanlarında büyüme sağlarken, cirosunu %12,5 artışla 1 milyar 452 milyon TL'den 1 milyar 633 milyon TL'ye çıkarmayı başarmıştır. Cironun 267 milyon TL'si TÜVTÜRK İstanbul'un operasyonlarından temin edilmiştir.

TÜVTÜRK kaç paraya satıldı?

Doğuş Otomotiv. TÜVTÜRK- DOAS, Bridgepoint ve TÜV SÜD'ün kârlı iş koludur. Türkiye Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan TÜVTÜRK konsorsiyumuna araç muayene istasyonlarını geliştirme ve işletim hakkı 552 milyon dolar bedel ile 20 yıllığına verilmiştir.

Tespit muayenesinde neye bakılır?

Tespit muayenesi şu işlemler için geçerli olmaktadır: Şasi numara tespiti. Motor numara tespiti. Servis araçlarına kuşak taktırılması, servis araçlarından kuşak söktürülmesi.

Genel muayene tekrarı nasıl yapılır?

Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”