Hacettepe Üniversitesi Hazırlık hangi kampüste?

İçindekiler:

  1. Hacettepe Üniversitesi Hazırlık hangi kampüste?
  2. Hacettepe muafiyet sınavı zor mu?
  3. Muafiyet sınavı nasıl geçilir?
  4. Hacettepe muafiyet sınavına kimler girer?
  5. Hacettepe ingilizce hazırlık var mı?
  6. Hacettepe ders seçimi nereden yapılır?

Hacettepe Üniversitesi Hazırlık hangi kampüste?

Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yapılmaktadır.

Hacettepe muafiyet sınavı zor mu?

ODTÜ, Hacettepe, Boğaziçi gibi üniversitelerde ciddi anlamda zor. Ancak Anadolu Üniversitelerinde orta ve kolay seviyedir. Muafiyet sınavını geçemezseniz Yabancı Diller Y.O'da sınavdan kalan tüm öğrencilerle ortak ders alınır.

Muafiyet sınavı nasıl geçilir?

Muafiyet sınavını geçebilmek için üniversitenin başladığı yıl içerisinde verilen zaman diliminde sınava girilmesi gerekir. Bu doğrultuda standart olarak belirli bir sınırlama yer almaktadır. Bu sınırlamanın üzerinde puan alan öğrenciler muafiyet sınavını geçmiş olur.

Hacettepe muafiyet sınavına kimler girer?

MADDE 8 – (1) Zorunlu hazırlık sınıfında ikinci yarıyıl sonu itibariyle başarısız olan öğrenciler takip eden akademik yılbaşında açılan yabancı dil düzey belirleme ve muafiyet sınavına girerler. Zorunlu hazırlık sınıfında başarılı olanlar kayıt yaptırdıkları programda eğitimlerine devam ederler.

Hacettepe ingilizce hazırlık var mı?

Yabancı dil hazırlık eğitimi almak zorunda mıyım? Eğitim dili kısmen ya da tamamen İngilizce, Almanca ya da Fransızca olan bölümler için hazırlık zorunludur.

Hacettepe ders seçimi nereden yapılır?

Ders kayıt tarihleri arasında http://derskayit.oid.hacettepe.edu.tr adresinden öğrenci numaranız ve Bilsis şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.