Ikame aracı kim kullanabilir?

İçindekiler:

  1. Ikame aracı kim kullanabilir?
  2. Kaskodan nasıl araç alınır?
  3. Ikame araç nasıl alınır?
  4. Kaskodan değer kaybı nasıl alınır?
  5. Kasko hangi durumlarda yeni araç verir?
  6. Kasko araç veriyor mu?
  7. Kasko hangi durumlarda araç verir?
  8. Araç servisten kaç günde çıkar?
  9. Araçtaki değer kaybı kaskodan alınabilir mi?
  10. Kasko hangi durumlarda zararı karşılamaz?
  11. Kasko ne kadar araç verir?
  12. Kasko araç vermek zorunda mı?
  13. Kasko her şeyi karşılar mı?
  14. Hasar değer kaybı kimden istenir?
  15. Değer kaybı Tramerde görünür mu?

Ikame aracı kim kullanabilir?

Teminat olduğu, olası kaza durumunda veya aracın arızası halinde sigorta sahibi kişi, aracının yerine ikame araç alarak kullanır. Araç anlaşmalı servislerde tamir edilirken kullanıcı araçsız kalmaz ve kendisine sunulan ikame aracı kullanarak rutin hayatına devam edebilir.

Kaskodan nasıl araç alınır?

Talebin ilgili kişilere ulaşmasının ardından, sigorta şirketinin koşullarına bağlı olarak 24 ya da 48 saat içerisinde kasko sahibine araç teslimi yapılmalıdır. Ayrıca sigorta şirketlerinin politikasına göre değişmekle birlikte, ikame araç süresi en fazla 7 ila 15 gün arasında değişiklik gösterir.

Ikame araç nasıl alınır?

İkame Araç Alma Şartları Nelerdir?
  1. Sigorta şirketi ile yapılan sözleşmede ikame araç kullanma teminatının bulunmalıdır.
  2. Aracın kullanılamayacak derece hasar almış olması gerekir.
  3. Araç tamir süresinin 48 saati geçmedilir.
  4. Sigorta şirketinin verdiği teminatlar içerisinde bir hasar gerçekleşmelidir.

Kaskodan değer kaybı nasıl alınır?

Kazaya neden olan sürücülerin araç değer kaybı için hak talebinde bulunma şansı yoktur. Ancak kasko sigortasının anlaşmasında bu madde yer alıyorsa şirketten hak talebinde bulunabilirsiniz. Kaza yapıldıktan 2 yıl sonra araç değer kaybı için başvurunun tamamlanması gerekir.

Kasko hangi durumlarda yeni araç verir?

Talebin yetkililere ulaşmasının ardından sigorta şirketinin koşullarına bağlı olarak 24 - 48 saat sonra kasko sahibine ikame araç teslimi gerçekleştirilir. ... Bu süre sigorta şirketlerinin işleyişlerine göre değişmek ile birlikte kaza halinde en fazla 7 ile 15 gün arasında değişim gösterir.

Kasko araç veriyor mu?

İkame araç temin edildiği durumlarda, aracın kullanım süresi eksper ve araç servisi tarafından hasarlı aracın onarımı için belirlenen süre ile aynı olacaktır. ... Hasar sonrası gerekli değerlendirme ve raporlamanın yapılmasının ardından, takip eden 24 ila 48 saatlik süre içerisinde ikame araç kasko sahibine teslim edilir.

Kasko hangi durumlarda araç verir?

Poliçe kapsamının bu hizmeti desteklediği durumlarda, araç sahipleri kaza sonrası onarım süresi boyunca araçsız kalmaz. İkame araç, kaza sonrası aracın güvenli bir şekilde trafiğe çıkamayacak kadar hasar aldığının tespit edildiği durumlarda verilir.

Araç servisten kaç günde çıkar?

Genellikle sigorta şirketleri, hasarlı araçta değişimi öngörülen parçaları tedarikçilerinden temin etmekte ve servisimize göndermektedir. Bu işlem yaklaşık 2-3 gün sürmektedir.

Araçtaki değer kaybı kaskodan alınabilir mi?

Kazaya neden olan kişilerin güvencesi ise kasko sigortası olacaktır. Kasko ve araç değer kaybı ilişkisine bakıldığında; genellikle kasko poliçeleri, onarım nedeniyle ortaya çıkan araç değer kayıplarını teminat altına almaz. Bu nedenle de kasko sigortasından talepte bulunulamaz.

Kasko hangi durumlarda zararı karşılamaz?

Kasko sigortası herhangi bir çarpma çarpılma sonucu meydana gelmeyen, aracın mekanik veya elektronik aksamında oluşan arızalar ile araç lastiğinin patlaması gibi durumlarda (teminatlar ek olarak poliçeye ekletilmediyse) hasarı karşılamaz.

Kasko ne kadar araç verir?

Talebin yetkililere ulaşmasının ardından sigorta şirketinin koşullarına bağlı olarak 24 - 48 saat sonra kasko sahibine ikame araç teslimi gerçekleştirilir. Hasarlı aracın tamiri süresince kullanılan ikame araçların belirli kullanım süresi bulunur.

Kasko araç vermek zorunda mı?

Kasko sahiplerine hasar sonrası verilen desteklerden biri olan ikamet araç hizmetiyle, sürücüler trafikte doğabilecek olumsuzluklar karşısında ek bir güvenceye sahip olur. Ancak bu güvence, yalnızca ikame araç hizmetinin poliçe kapsamına dahil edildiği araç sigortalarında geçerlidir.

Kasko her şeyi karşılar mı?

Herhangi bir kazaya karışmanız durumunda sürücü olarak siz kusurlu olsanız dahi, kasko aracınızdaki zararı karşılar. Ancak kasko yalnızca sigortalı aracın hasarını karşılar. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası tarafından karşılanır.

Hasar değer kaybı kimden istenir?

Araç sahibi, araç sürücüsü ve arcı sigortalayan firmadan istenir. Trafik kazası yapan pek çok kişi kaza sonrasında aracında meydana gelen araç değer kaybı kimden isteyeceğini düşünür. ... Yaşanan trafik kazası dolayısıyla aracı zarar gören kişi aracına zarar veren aracın sürücüsüne başvurabilir.

Değer kaybı Tramerde görünür mu?

Trafik kazalarında hasar gören araçlar yenilenip eski haline dönse de TRAMER kayıtlarına hasarlı araç olarak geçmektedir. Bu durum da aracınız için değer kaybını işaret etmektedir.