Yoğurtlu Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Yoğurtlu Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılıyor?
  2. Erişte Çorbası nasıl yapılır mercimekli?
  3. Kırmızı mercimek çorbasına yoğurt konur mu?
  4. Yoğurtlu Kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır?
  5. Yeşil mercimek yemeği hangi yöreye ait?

Yoğurtlu Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılıyor?

Tencereye yoğurt, yumurta, un, tuz ve su alınıp pürüzsüz olana dek çırpılır. Orta ateşte devamlı çırpılır. Kaynamaya başlamadan önce erişte ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başlayınca haşlanıp süzülmüş yeşil mercimek ilave edilir, kısık ateşte 5 dakika pişirilir.

Erişte Çorbası nasıl yapılır mercimekli?

Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını tencerede eritin. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun.
  2. Sıcak su, mercimek, tuz ve karabiberi soğana ilave edip 10 dakika pişirin. Erişteleri çorbaya ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kırmızı mercimek çorbasına yoğurt konur mu?

Yapımı kolay mercimek çorbası gibi, tek farklı yani yoğurt, limon ve yumurta sarısı ile hazırladığımız terbiyeyi güzelce mercimek çorbasına yediriyoruz böylece hem lezzetini farklılaştırıyor hem de kıvamını artırıyoruz.

Yoğurtlu Kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Yoğurt limon ve yumurtayı iyice karıştırıp biraz soğuk su biraz çorbanın suyundan ekleyerek ılıştırıp azar azar çorbaya ekliyoruz. 5 dakika daha pişiriyoruz. Tereyağı bir tavada kızartıp baharatları da ekleyerek sosumuzu çorbamıza ekliyoruz . Afiyet olsun.

Yeşil mercimek yemeği hangi yöreye ait?

Sivas Divriği Yöresine ait Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası kolaylıkla 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bir çorbadır. Türk mutfağının leziz yöresel çorbalarının en güzel ve sevilenlerindendir.