MEB müfettişlik sınavına kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. MEB müfettişlik sınavına kimler girebilir?
  2. Müfettişlik için yabancı dil gerekli mi?
  3. Müfettişler ne iş yapar?
  4. Vergi müfettişliği için YDS gerekli mi?
  5. Vergi müfettişliği için ingilizce gerekli mi?
  6. Vergi müfettişi olmak için hangi puan türü?
  7. Müfettişlik sınavı nasıl oluyor?
  8. Müfettişler nerede çalışır?
  9. Adalet Bakanlığı müfettişleri ne iş yapar?
  10. Vergi müfettişliği sınavına kimler girebilir?
  11. VMY kaç puanla kapattı?

MEB müfettişlik sınavına kimler girebilir?

Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.

Müfettişlik için yabancı dil gerekli mi?

Yapılan düzenleme gereğince, 9 Temmuz 2018 öncesinde mesleğe yardımcı olarak başlayan kariyer meslek mensupları; müfettiş, denetmen, denetçi, aktüer, kontrolör kadrosuna atanırken yabancı dil şartı aranmayacak.

Müfettişler ne iş yapar?

İş Müfettişi Ne Demek? İş müfettişi; 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda teftiş ve denetleme yapan kişilere verilen mesleki isimdir.

Vergi müfettişliği için YDS gerekli mi?

VDK tarafından gerçekleştirilen Vergi Müfettiş Yardımcılığı alımlarında da bugüne dek YDS koşulu istenmediğini de düşünerek Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı alımında YDS koşulu beklememekteyiz.

Vergi müfettişliği için ingilizce gerekli mi?

1) Fakültelerin ilgili bölümleri müfredatı dikkate alınarak belirlenen alan bilgisi, 2) Yabancı Dil; İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birisi."

Vergi müfettişi olmak için hangi puan türü?

2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların 2019 yılında veya 2020 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu oturumlarına katılmış olmaları ve KPSS P17-P18-P22-P23-P27-P28-P47-P48 puan türlerinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

Müfettişlik sınavı nasıl oluyor?

Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava yani mülakata davet edilirler. Yazılı sınavda Genel Kültür-Genel Yetenek-Hukuk-Mevzuat-Maliye-Ekonomi-Yabancı Dil konuları yer alır.

Müfettişler nerede çalışır?

Devlet kadrolarının en önemli pozisyonlarından biri olan müfettişler tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaparlar.

Adalet Bakanlığı müfettişleri ne iş yapar?

Müfettişler; denetleme, araştırma, inceleme ve soruşturmaları Bakan adına yaparlar.

Vergi müfettişliği sınavına kimler girebilir?

Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.

VMY kaç puanla kapattı?

Buna göre 2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı VMY Alımı 87,283 puanla kapattı.