Femoral fıtık belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Femoral fıtık belirtileri nelerdir?
  2. Erkeklerde kasıkta fıtık neden olur?
  3. Kasik fıtığı nerede olur?
  4. Femoral fıtık ne demektir?
  5. Femoral fıtık nasıl tedavi edilir?
  6. Kasık fıtığı ağrısı bele vurur mu?

Femoral fıtık belirtileri nelerdir?

Strangüle femoral herninin belirtileri nelerdir? Herni bölgesinde şiddetli ağrı, muayenede herni bölgesinde, şiddetli hassasiyet, şişlik, ödem, kızarıklık hatta morluk.

Erkeklerde kasıkta fıtık neden olur?

Kasık fıtığının en çok erkeklerde görülmesinin sebebi ise erkeklerin kasık kanalının doğumsal olarak kadınlara göre daha zayıf olmasıdır. Normal şartlarda testisler doğumdan sonra kasık kanalından testis torbasına doğru aşağıya iner ve kanal kapanır. Kapanmadığı veya zayıf olduğu durumlarda ise fıtık meydana gelebilir.

Kasik fıtığı nerede olur?

Fıtığın görüldüğü bölgeler çoğunlukla karın duvarının zayıf olduğu yerlerdir. Kasık fıtığında karın içi organlarından birinin, çoğunlukla bağırsağın bir kısmının, kasık kısmında yer alan karın zarı duvarının zayıf bir noktasından dışa doğru cilt altından çıkmasıdır.

Femoral fıtık ne demektir?

Kasık alt bölgesinde, başka bir deyişle uyluk üst bölgesinde, bacağı giden ana atardamar nabzının hissedildiği yerin hemen iç kenarındaki şişliktir. Tüm kasık fıtıklarının %5 kadarını oluşturur.

Femoral fıtık nasıl tedavi edilir?

Temelde kasık fıtıkları gibi ameliyat ile tedavi edilirler ancak bazı teknik ayrıntılar farklı olabilir. Laparoskopik olarak onarılmaları seçkin yöntemdir. Özellikle kadınlarda laparoskopik teknikler ile onarılması önemlidir. Yama ile onarım yapılmalıdır.

Kasık fıtığı ağrısı bele vurur mu?

Kasık fıtığı sonucunda ortaya çıkan ağrı genelde kasık, bel ve karın bölgesinde hissedilir. Erkeklerde ise ağrının testislerde olması belirleyicidir.