Kısaca TÜBİTAK ne yapar?

İçindekiler:

  1. Kısaca TÜBİTAK ne yapar?
  2. Tübitak ne için kurulmuştur?
  3. Tübitak nedir 6 sınıf?
  4. TÜBİTAK hangi alanlarda hizmet verir?
  5. TÜBİTAK alt proje ne demek?

Kısaca TÜBİTAK ne yapar?

ile değiştirilen Kuruluş Kanunu'nun 1. maddesine göre kuruluş amacı; "Türkiye'de müsbet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ülke kalkınmasındaki önceliklere göre geliştirmek, özendirmek, düzenlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgilere erişmek ve erişilmesini sağlamak"tır.

Tübitak ne için kurulmuştur?

24 Temmuz 1963 TÜBİTAK/Kuruluş

Tübitak nedir 6 sınıf?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun kısaltması olan TÜBİTAK, ülkemizde bilim ve teknolojiye teşvik etme, yön verme gibi amaçları olan bir kurumdur. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kuruluşlarından biri olup, çeşitli özel hükümlerle bağlıdır.

TÜBİTAK hangi alanlarda hizmet verir?

2005 yılından itibaren adındaki "teknik" kelimesi, "teknolojik" olarak değiştirilen TÜBİTAK; matematik, fizik, bilim, biyoloji, kimya ve teknoloji gibi alanlarda destek vermektedir.

TÜBİTAK alt proje ne demek?

Alt Proje: Bilim Fuarı'nda sergilenmek üzere öğrenciler tarafından danışman öğretmen rehberliğinde hazırlanan her bir projeyi ifade etmektedir. Alt projeler, öğrencilerin kendi bilgi, beceri ve özgün düşüncelerinden yola çıkılarak geliştirilmiş ve danışman öğretmen desteği ile hazırlanmış olmalıdır.