UYAP nasil ogrenilir?

İçindekiler:

  1. UYAP nasil ogrenilir?
  2. Uyap Mahkeme sorgulama Nasıl Yapılır?
  3. Adima acilan dava var mi nasil ogrenebilirim?
  4. Açmış olduğum davaları nasıl öğrenebilirim?
  5. 4060 dan gelen mesaj nedir?

UYAP nasil ogrenilir?

e-devlet şifresi aracılığıyla UYAP sistemine giriş yapabilir ya da e-devlet'e normal giriş yaparak arama butonuna “uyap” yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan hizmetler arasından “duruşma sorgulama” seçeneğine tıklayarak duruşma tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Uyap Mahkeme sorgulama Nasıl Yapılır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Adima acilan dava var mi nasil ogrenebilirim?

E-devlet resmi sitesine, alınan şifre ile birlikte giriş yapıldığı anda, mahkeme dava dosyası sorgulama başlığı altında bir bölüm ekrana gelecektir. Bu bölümde şahıslar hakkında her hangi bir dava açılmış ise, anında görüntülenecektir.

Açmış olduğum davaları nasıl öğrenebilirim?

Bu noktada www.yargitaycb.gov.tr adresini kullanabilir ve tebliğname numarası, esas numarası, karar numarası ya da T.C. kimlik numaranız üzerinden dava dosyası sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyorsunuz.

4060 dan gelen mesaj nedir?

1-UYAP Bilgi Sisteminden sorgulama yapmak: Sorgulama yöntemi ile cep telefonundan 4060'a gönderilecek SMS ile UYAP Bilgi Sisteminde yer alan dosyaların durumu hakkında bilgi alınabilir. Bu işlem için sorgulama yapılacak dosyada kayıtlı bir taraf olmanız ve TC Kimlik numarası ile dosya numaranızı bilmeniz gerekmektedir.