Engelli memur alımında yaş sınırı var mı?

İçindekiler:

  1. Engelli memur alımında yaş sınırı var mı?
  2. Engelliler memur olabilir mi?
  3. Özürlü memur Seçme Sınavına Kimler Girebilir?
  4. Engelli raporu memurluğa engel mi?
  5. Engelli memur kaç kere tayin isteyebilir?
  6. Engelli olarak işe giren memurun rapor oranı düşerse ne olur?
  7. Ekpss öğretmen ön başvuru nasıl yapılır?

Engelli memur alımında yaş sınırı var mı?

Engelli Memur Yaş Sınırı Engelli memur olma şartlarında engellilerin memur olabilmeleri için 18 yaşını tamamlamaları, bir meslek veya sanat okulunu bitirenlerin 15 yaşını tamamlamaları ve TMK'nin 12.maddesine göre kaza-i rüşt kararı almaları gerekmekte olup 65 yaşını geçmemiş olmaları gerekmektedir.

Engelliler memur olabilir mi?

Cevap: Halen Devlet memuru olarak görev yapanların gerekli koşulları taşımaları halinde EKPSS'ye girmeleri ve aldıkları puanlar ile engelli memur yerleştirmelerine başvuru yaparak atanmaları mümkün bulunmaktadır.

Özürlü memur Seçme Sınavına Kimler Girebilir?

Doğuştan veya sonraki yaşantısında, bedensel, ruhsal, duyusal, zihinsel ve sosyal yetenekleri bağlamında bulunan engel oranının en az yüzde kırk düzeyinde çalışabilir durumda olan bireyler, bu sınava girebilmektedir.

Engelli raporu memurluğa engel mi?

Sağlık Kurulu raporuna göre çalışma gücü kayıp oranınız %1 ile %39 arasında kalırsa memur olamazsınız."

Engelli memur kaç kere tayin isteyebilir?

Maddenin ikinci fıkrasında yer alan "bir defadan fazla" ibaresi Danıştay tarafından 2018 yılında iptal edildiğinden engelli memurlar sayı sınırlaması olmaksızın yer değişikliği talebinde bulunabilmektedir.

Engelli olarak işe giren memurun rapor oranı düşerse ne olur?

Eğer yeni alınan engelli raporu %40'ın altına düşerse kişi tüm engelli haklarını kaybeder. Bu nedenle engel oranının düşmesi söz konusu ise kişinin sağlık kurul işlemlerini yapmaması önerilir. Bu kişilerin vergi indirim hakkını kullanmama tercihi yapmaları daha uygun olacaktır.

Ekpss öğretmen ön başvuru nasıl yapılır?

Adaylar, ön başvuruda bulundukları alanda kontenjan verilmesi halinde tercih başvurularını "personel.meb.gov.tr" adresinde yer alan Elektronik Tercih Başvuru Formunu doldurmak suretiyle 15 Şubat'a kadar yapabilecek.