Yargıtay Cumhur Başsavcısı kimdir?

İçindekiler:

  1. Yargıtay Cumhur Başsavcısı kimdir?
  2. 2021 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kimdir?
  3. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nasıl seçilir?
  4. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ne iş yapar?
  5. Yargıtay Savcısı Bekir Şahin Kimdir?
  6. Ankara Yargıtay Başsavcısı kimdir?
  7. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hangi davalara bakar?
  8. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ne iş yapar?
  9. Cumhuriyet Başsavcısı kim 2020?
  10. Cumhuriyet Savcısı kime bağlı?
  11. Yargıtay 16 Hukuk Dairesi kapandı mı?
  12. Savcilar hangi davalara bakar?

Yargıtay Cumhur Başsavcısı kimdir?

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI. BEKİR ŞAHİN 01.03.1960 tarihinde Çorum/Mecitözü'nde doğmuştur. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara/Etimesgut'da kısa dönem olarak yapmıştır.

2021 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kimdir?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Bekir Şahin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Sayın Robert Spano'nun resmi davetine icabetle 10 Eylül 2021 tarihinde Strazburg'da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından düzenlenen “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Yargı Semineri ve Mahkeme Açılış Töreni”ne Yargıtay ...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nasıl seçilir?

Madde 32 – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Yargıtay Büyük Genel Kurulunun, kendi üyeleri içinden göstereceği adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçilir.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ne iş yapar?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili kanunlar gereği üst düzey kamu görevlileri hakkında soruşturma yapma, iddianame düzenleme, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verme, açılan davalarda iddia makamını temsil etme ve kanun yoluna başvurma görevi bulunmaktadır.

Yargıtay Savcısı Bekir Şahin Kimdir?

Bekir Şahin (d. ; Mecitözü), Türk hukukçu ve mevcut Yargıtay cumhuriyet başsavcısı. ... Ceza Dairesi başkanlığına seçilmiş, 4 Haziran 2020 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından cumhurbaşkanınca Yargıtay cumhuriyet başsavcılığına seçilmiş olup halen bu görevi sürdürmektedir.

Ankara Yargıtay Başsavcısı kimdir?

Bekir Şahin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısıdır. Bekir Şahin tarihinde Çorum/Mecitözü'nde doğmuştur. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara/Etimesgut'da kısa dönem olarak yapmıştır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hangi davalara bakar?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili kanunlar gereği üst düzey kamu görevlileri hakkında soruşturma yapma, iddianame düzenleme, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verme, açılan davalarda iddia makamını temsil etme ve kanun yoluna başvurma görevi bulunmaktadır.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ne iş yapar?

Ağır cezalık suçlar ile kanunda kamu davası açılması gerektiği belirtilen konularda şikayetçi olsun veya olmasın hazırlık soruşturmasını yapar, kamu davası açar. Kanıt toplar ve sanığı sorguya çeker. Ölüm olaylarında cesetlerin adli muayenesini yaptırır. İddianame hazırlar ve yargı kararlarını yerine getirir.

Cumhuriyet Başsavcısı kim 2020?

15.12.2014 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Rıdvan Gündoğdu, Yargıtay Yirminci Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından, Cumhurbaşkanınca 04 Nisan 2020 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanmıştır.

Cumhuriyet Savcısı kime bağlı?

Hakim ve savcılar idari görevleri yönünden Adalet Bakanlığına bağlıdırlar. Denetim, inceleme, soruşturma ve kovuşturma: Madde 6 – Hakim ve savcılar hakkında denetim, inceleme, soruşturma ve kovuşturma yapılması bu Kanun hükümlerine tabidir.

Yargıtay 16 Hukuk Dairesi kapandı mı?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, en son 22 Haziran'da olmak üzere son dönemde yaptığı toplantılarda, 16. Hukuk Dairesi ile 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin 1 Temmuz itibarıyla kapatılmasına karar verdi.

Savcilar hangi davalara bakar?

Savcı; ihbar, şikayet ya da farklı bir kanal aracılığı ile kanuna aykırı bir durum tespit ettiği zaman, konuyu hukuk çerçevesinde inceleyip, araştırma ve soruşturma yapan kişidir. Savcılar, kanunlarda kamu davası açılmasının gerekli olduğu durumlarda, şikayet olmasa dahi araştırma ve soruşturma yapabilir.