Cocuklarda göz tansiyonu kac olmali?

İçindekiler:

  1. Cocuklarda göz tansiyonu kac olmali?
  2. Göz tansiyonu kaç yaşında başlar?
  3. Bebeklerde göz tansiyonu nasıl anlaşılır?
  4. Göz tansiyonu düşünce ne olur?
  5. Göz tansiyonu normali nedir?
  6. Göz tansiyonu kaç olursa tehlikeli?

Cocuklarda göz tansiyonu kac olmali?

Göz tansiyonu mm Hg cinsinden ölçülmektedir. Vatandaşlar için normal göz tansiyon değeri 12 ile 22 mm Hg aralığında olması gerekir. 22 mm Hg'den büyük göz tansiyonu yüksek olarak kabul edilmektedir. GİB yüksek olduğu zaman kişiler glokom belirtileri göstermez ise buna oküler hipertansiyon adı verilmektedir.

Göz tansiyonu kaç yaşında başlar?

Açık açılı glokom çocuklar ve gençler de görülebilirse de genellikle 45 yaş sonrasında ortaya çıkan bir hastalıktır. Göz tansiyonu yükselmesi kırklı yaşlardan itibaren başlayıp altmışlı yaşlarda hız kazanmaktadır. 60 yaş üstü bireylerde glokom görülme ihtimali %2 civarındadır.

Bebeklerde göz tansiyonu nasıl anlaşılır?

Erbil Ulus Duman, “Bebeklerde glokomun klasik üçlü bulgusu; göz yaşarması, ışık hassasiyeti ve göz kısmadır. Bu belirtilerin olduğu bebeklerin hızlıca göz muayenesinden geçmeleri çok önemli.

Göz tansiyonu düşünce ne olur?

Göz tansiyonu, göz küresi içindeki sıvının basıncıdır. Gözümüz bir balona benzer kemik yapısı yoktur bu nedenle içindeki basınçlı sıvı sayesinde yuvarlak küre şeklini korur ve görürüz. Göz tansiyonu çok düştüğünde göz sönen balon gibi küçülür ve görme kaybedilir.

Göz tansiyonu normali nedir?

Bu nedenle normalde de bu sıvının belli basınç değerleri vardır ve bu, göz tansiyonu olarak adlandırılır. Normal göz tansiyonu değerleri 9-22 mmHg arasında kabul edilmektedir.

Göz tansiyonu kaç olursa tehlikeli?

Göz tansiyonu değeri mutlaka 12 ile 22 mm Hg arasında olmalıdır. Bu değer genellikle normal kabul edilir. Ayrıca kişinin göz tansiyonu değeri 22 mm Hg ve üstü olursa göz tansiyonunun yüksek olduğu düşünülür. Göz tansiyonunun yüksek olması önemli bir risk faktörü olarak ortaya çıkmaktadır.