SAP nedir ve modülleri?

İçindekiler:

  1. SAP nedir ve modülleri?
  2. SAP ve ERP aynı mı?
  3. SAP ERP Finans ve muhasebe nedir?
  4. ERP amacı nedir?
  5. SAP Finans Modülü Nedir?
  6. ERP programları nelerdir?

SAP nedir ve modülleri?

SAP SD (Sales and Distribution / Satış ve Dağıtım) modülü satış ve sevkiyat süreçlerinizi etkin biçimde yönetmenizi sağlayan modüldür. SD modülü ile fiyatlandırma koşulları esnek şekilde tanımlanır, kredi ve risk yönetimi yapılır, teklif takipleri ve müşteri sözleşmeleri yönetilir.

SAP ve ERP aynı mı?

ERP kavramı ilk olarak üretim çevrelerinde kullanılmaya başlansa da; günümüzde ERP sistemleri çok daha geniş bir alanda telaffuz edilmektedir. ... SAP bir ERP dir ancak her ERP bir SAP değildir. Günümüzde birbirinden farklı birçok ERP uygulaması bulunmaktadır. Ancak SAP bunların en bilinenlerindendir diyebiliriz.

SAP ERP Finans ve muhasebe nedir?

SAP ERP sistemi küreselleşen sınırların kattığı yeni ekonomik düzende şirket içi tüm ihtiyaçlara cevap verdiği gibi, şirket dışı ihtiyaçların da sanayileşmiş 50 ülkenin muhasebe mevzuatları ve mali sistemleri ile tam entegre çalışan tek ERP sistemidir.

ERP amacı nedir?

ERP sistemi; muhasebe, finans, satış-dağıtım, üretim planlama, stok yönetimi, satın alma, üretim, pazarlama, kalite yönetimi, insan kaynakları, bakım-onarım yönetimi gibi fonksiyonlar arasındaki işbirliği ve etkileşimi sağlamak ve geliştirme amacı üzerine geliştirilmiştir (Bayraktar ve Efe, 2006;693).

SAP Finans Modülü Nedir?

SAP FI (Financial Accounting), çeşitli finansal işlem bilgilerini gerçek zamanlı olarak kaydetmeye, toplamaya ve işlemeye yardımcı olan bir SAP modülüdür. SAP Financial Accounting ile harici raporlama için gerekli verileri çıkarabilirsiniz.

ERP programları nelerdir?

ERP programı, kurumsal kaynak planlaması veya işletme kaynak planlaması olarak adlandırılır. “Enterprise Resource Planning” İngilizce açılımıdır. ERP programı, işletmelerde hizmet üretimi için gereksinim duyulan işgücü, malzeme, makine vb. kaynakların kullanılmasını sağlayan bir bütünleşik yönetim sistemleridir.