Uyku bozuklugu icin hangi bolume gidilmeli?

İçindekiler:

  1. Uyku bozuklugu icin hangi bolume gidilmeli?
  2. Uyku düzeni bozulması nelere yol açar?
  3. Uyku felci nasıl tedavi edilir?
  4. Uyku düzeni olmazsa ne olur?
  5. Sürekli uyku felci neden olur?
  6. Herkes uyku felci geçirir mi?

Uyku bozuklugu icin hangi bolume gidilmeli?

Uyku bozukluğunuz olduğundan şüpheleniyorsanız teşhis ve tedavi için hastanelerin Nöroloji polikliniklerine başvurmanız gereklidir.

Uyku düzeni bozulması nelere yol açar?

Yaşar Kütükçü, “Uzun süreli kalitesiz uyku düzeni ve özellikle uyku apnesi gibi oksijen düşüklüğüne neden olan durumlar hipertansiyon ve kalp hastalıklarına neden olabilir. Bu durum fark edilmez ve tedavi edilmezse kalp ve akciğer yetmezliği hatta ani ölümlerle sonuçlanabilir” açıklamasında bulundu.

Uyku felci nasıl tedavi edilir?

Uyku felci tedavi edilebilen bir durumdur. Genellikle REM uykusu ile non-REM uykusunun sarmalını ve döngüsünü bozmayan ve uyku sürecini düzene sokan ilaç kullanılır. Ancak bu ilaçların asla gelişigüzel alınmaması, bir doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor. Antidepresan kullanımı tek başına uyku felcini önlemez.

Uyku düzeni olmazsa ne olur?

Yeterince uyumayan insanların vücutlarında yüksek düzeyde açlık duygusuyla bağlantılı grelin hormonu salgılanıyor. Bu da obezite riskine neden olabiliyor. Uykusuzluğun beyin fonksiyonları hatta demansa yol açan sorunlarla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Sürekli uyku felci neden olur?

Uyku felcinin başlıca nedenleri arasında, uykusuzluk, uyku düzeninde değişiklikler, anksiyete gibi sorunlar, kalıtsal problemler, sırt üstü yatmak ve madde bağımlılığı görülüyor. REM uykusu sırasında vücut derin uykuda olur ve zihinde rüyalar görülür.

Herkes uyku felci geçirir mi?

Ayrıca, bu düzensizliği yaşayanlar ve narkolepsiden muzdarip olanlar arasında belirgin bir ilişki vardır. Fakat, değişik çalışmalar çoğu insanın hayatlarında en az bir kez uyku felci yaşadığını göstermektedir.