Islamda ilk cuma hutbesi nerede okundu?

İçindekiler:

  1. Islamda ilk cuma hutbesi nerede okundu?
  2. Ilk Cuma namazı ne zaman ve nerede kılınmıştır?
  3. Veda hutbesi ne zaman gerçekleşmiştir?
  4. Peygamber Efendimiz ilk hangi vakit namazı kıldı?

Islamda ilk cuma hutbesi nerede okundu?

Ranuna vadisine geldiklerinde öğle vakti olmuştu. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, Salim bin Avfoğullarının oturduğu bu vadide ilk Cuma namazını kıldırdı. Rasul-i Ekrem bu ilk Cuma namazının hutbesinde şöyle buyurdu: "Ey insanlar!

Ilk Cuma namazı ne zaman ve nerede kılınmıştır?

Hz. Peygamber, ilk cuma namazını hicret esnasında Medine'ye yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Rânûnâ vadisinde kıldırmıştır. Doğal olarak ilk hutbeyi de burada irad etmiştir. Bu andan itibaren cuma namazı ve hutbe, Müslümanların haftalık toplanma ve görüşme vakti ve vesilesi hâline gelmiştir.

Veda hutbesi ne zaman gerçekleşmiştir?

Veda Hutbesi, Hicri 9 Zilhicce 10 tarihinde (çeşitli kaynaklarda Miladi takvimde 6-7-8- olarak karşılanmaktadır.) İslam peygamberi Muhammed tarafından, kendisinin ilk ve son Hac'cı olan Veda Haccı'nda 124.000 Müslümana karşı yaptığı konuşma metni.

Peygamber Efendimiz ilk hangi vakit namazı kıldı?

Sabah namazını ilk kılan, Hz. Âdem Peygamberdir. Hz. Âdem, yeryüzüne geldiğinde, ilk akşamın karanlığı çökünce karanlıktan korkuya kapılmıştı. Şafak sökmeye başlayıp ortalık ağarınca Cenabı Mevla'ya şükür için iki rekât namaz kıldı. İşte, sabah namazının iki rekât olarak farz kılınmasının hikmeti budur.