Zeytin Dali Operasyonu nerede?

İçindekiler:

  1. Zeytin Dali Operasyonu nerede?
  2. Zeytin dalı operasyonu amacı nedir?
  3. Türkiye neden Afrin e girdi?
  4. Afrin kimin kontrolünde?
  5. Afrin operasyonunda toplam kaç şehidimiz var?

Zeytin Dali Operasyonu nerede?

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de terör örgütü PKK/YPG'nin varlığını sona erdirmek ve hudutların güvenliğini sağlamak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın üzerinden 3 yıl geçti.

Zeytin dalı operasyonu amacı nedir?

Aynı gün Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı yazılı açıklamada Suriye-Türkiye sınırında ve bölgede istikrarı sağlamak, Afrin'deki PKK, KCK, PYD-YPG ve Irak ve Şam İslam Devletine (IŞİD) mensuplarını etkisiz hâle getirmek ve bölge halkının bunların baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla "Zeytin Dalı Harekâtı" adlı askerî ...

Türkiye neden Afrin e girdi?

Harekatın amacı, "hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a (Irak Şam İslam Devleti - IŞİD) mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak" olarak tanımlandı.

Afrin kimin kontrolünde?

Aradan geçen 9 ayın ardından, 'de Afrin'deki PYD ve YPG yönetimine son vermek amacıyla Zeytin Dalı Harekâtı adlı askerî harekât başlatıldı. 'de Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu tarafından ilçe merkezi kontrol altına alındı.

Afrin operasyonunda toplam kaç şehidimiz var?

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Suriye Milli Ordusu, teröristlerle şiddetli çatışmalara girdiği harekat süresince toplam 93 şehit verdi, 357 askeri yaralandı.