Kızma birader nasıl bir oyun?

İçindekiler:

  1. Kızma birader nasıl bir oyun?
  2. 9 taş oyunu nasıl oynanır ve kuralları?
  3. Solo Test oyunu nasıl oynanır?
  4. 9 kiremit nasıl oynanır sokak oyunu?
  5. Koridor nasıl oynanır kuralları?
  6. 7 kiremit oyunu nasıl oynanır ve kuralları?
  7. 7 taş oyunu nedir?

Kızma birader nasıl bir oyun?

Kızmabirader oyunu, kendine ait bir zemine sahiptir. ... Her oyuncu bu renklerden bir tanesini seçerek oyuna başlar. Oyunun ana amacı ise oyuncunun elinde bulunan piyonları diğer rakiplerinden önce başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar ulaştırmaktır. Bu hareket için oyun içerisinde zar kullanılır.

9 taş oyunu nasıl oynanır ve kuralları?

İki kişi üçer taşla oynanır. İlk üç hamlede oyuncular taşlarını 9 noktadan bir boş olanına koyar, aynı çizgide bir üçlü oluşturan kazanır, yoksa şu iki kurallardan birine göre oyuncular dan biri aynı çizgide bir üçlü oluşturana kadar sırayla birer taş oynatarak oynanır. Taş herhangi bir boş yere.

Solo Test oyunu nasıl oynanır?

Solo Test Kuralları Nelerdir?
  1. Oyun tek oyuncu ile oynanır.
  2. Merkezdeki delik boş kalacak şekilde tüm piyonlar merkez deliğin etrafına dizilir.
  3. Piyonlar ileri, geri, sağa veya sola hareket ettirilir, çapraz hareket ettirilemez.
  4. Üzerinden atlanılan her piyon oyun dışı bırakılmalıdır.
Daha fazla öğe...•Hicri

9 kiremit nasıl oynanır sokak oyunu?

Seçimi kaybeden grubun ebesi 9 adet kiremidi üst üste dizer. Oynama hakkını kazanan grubun bir elemanı topu eline alır ve kayalara doğru üç defa atar. Kayalar yıkılırsa taşların başını bekleyen ebe topu kapar. Bu sırada oyuna başlayan grubun oyuncuları yıkılan taşları üst üste koymaya çalışır.

Koridor nasıl oynanır kuralları?

Piyonlar etraflarındaki karelerden 4 tanesine gidebilir ancak çapraz olarak hareket ettirilemezler. İki piyon yan yanaysa, piyon piyon üzerinden atlayabilir. Eğer atladığı piyonun arkasında bir duvar varsa piyon, atladığı piyonun sağına veya soluna düşer.

7 kiremit oyunu nasıl oynanır ve kuralları?

Kiremitler önceden belirlenmiş bir noktaya üst üste dizilirmiş. Kiremitlerden uzak bir noktaya çizgi çizilirmiş. Ebe olmayan grubun atıcısı atış yaparak kiremitlerden en az birisini düşürmek zorundaymış. Üç hakkı varmış ve eğer üç hakkı boyunca kiremitler düşmezse, diğer takım ebe olurmuş.

7 taş oyunu nedir?

Oyunu alan taraf çizginin hemen gerisine gelerek üst üste dizilen taşlara elleriyle attıkları topu atarak düşürmeye çalışırlar. ... Diğer karşı taraf oyuncularıda taş düştükten sonra hemen ellerine geçirdikleri topla topu atan oyunculara vurmaya ve oyunu onlardan almaya yönelirler..