Vajinada beyazlama neden olur?

İçindekiler:

  1. Vajinada beyazlama neden olur?
  2. Vulvar lezyonu nedir?
  3. Vulvar pruritus ne demek?
  4. Lezyon hastalığı ne demektir?

Vajinada beyazlama neden olur?

Mantar enfeksiyonları vulva enfeksiyonlarının en sık görülen tipidir. Sıklıkla vajina da enfektedir. Mantar enfeksiyonunun belirtileri kızarıklık, kaşıntı ve beyaz, süt kesiği gibi akıntıdır.

Vulvar lezyonu nedir?

Vulvar distrofiler, genital bölgede kaşıntı ile seyreden deri hastalıklarının genel adıdır. Dış genital bölgede deride görülen tüm cilt hastalıkları görülebilmektedir. Bu bölgede görülen hastalıkların ana semptomu kaşıntı olup geçmeyen kaşıntı durumlarında mutlaka biopsi ile değerlendirilmesi gereklidir.

Vulvar pruritus ne demek?

Vulvar kaşıntı (Pruritus vulvae) vajina çevresi ve vulvar bölgede görülen, farklı sebeplere bağlı olabilen, akut ya da kronik seyredebilen cilt hastalığıdır. Lezyonda altta yatan sebebe bağlı olarak farklı görünümler olabilir ama genellikle kaşıntı harici belirli bir semptom izlenmez.

Lezyon hastalığı ne demektir?

Özetle hastalık yerleşen organlarda oluşan anormal durumlara lezyon denmektedir. Lezyonlar kimi zaman yıpranma, yırtılma kimi zaman da doku bozuklukları şeklinde oluştuğu gibi tümör ve abse şeklinde de oluşabilmektedir.