MALiYET tablosu nedir?

İçindekiler:

  1. MALiYET tablosu nedir?
  2. MALiYET muhasebesinde satışların maliyeti tablosu nedir?
  3. Telafi edici vergi nasıl hesaplanır?
  4. Takip edici vergi nedir?
  5. Spesifik Matrahlı vergiler nelerdir?
  6. KDV objektif bir vergi midir?
  7. KDV subjektif midir?

MALiYET tablosu nedir?

Satışların Maliyeti Tablosu Tanımı: Satışların Maliyeti Tablosu işletmelerin dönem içindeki stok hareketlerini, üretim maliyetlerini, satılan mamul maliyetlerini, satılan hizmet maliyetlerini gösterir. Bilindiği gibi gelir tablosunda satışların maliyeti bölümü bulunmaktadır.

MALiYET muhasebesinde satışların maliyeti tablosu nedir?

Satışların Maliyeti Tablosu, İşletmelerin dönem içindeki, ham madde maliyetleri, işçilik, üretim maliyetleri, satılan mamul maliyetleri, dönem sonu ve dönem başı stok miktarlarını satılan hizmet maliyetlerini gösteren mali bir tablodur.

Telafi edici vergi nasıl hesaplanır?

Telafi Edici Vergi Birim Tutarı, gümrük vergisinden muaf olan ithalat beyannamesinin gümrük vergili kaleminde yer alan İstatistiki Kıymetin , adede bölünerek birim fiyatın belirlenmesi sonrası gümrük vergisi oranı ile çarpımı sonucu elde edilir.Ortaya çıkan rakam US Dolar biriminde olup ihracat sırasında ödenmesi ...

Takip edici vergi nedir?

Telafi edici vergi (TEV) üçüncü ülke menşeili ürünlerin, AT'ye EFTA üyesi ülkelere, serbest ticaret anlaşmaları (STA) imzalanan ülkelere, PAMK'a taraf ülkelere, ihracatı sırasında gün-deme geliyor. ... TEV için baz alınan vergi; girdinin ithal edildiği menşe (kaynak) ülkeye, ilgili ihracat tarihinde uygulanan vergi oluyor.

Spesifik Matrahlı vergiler nelerdir?

2. Spesifik-Ad Valorem Vergiler: Vergi borcunun hesaplanma biçimine dayanan bir ayırımdır. Vergi borcunun ağırlık, hacim, uzunluk gibi ölçüler üzerinden hesaplanarak belirlendiği vergiler spesifik vergilerdir. ... Bu vergilere örnek olarak Katma Değer Vergisi verilebilir.

KDV objektif bir vergi midir?

Dolaylı Dolaysız Vergi Ayrımı Katma değer vergisi (KDV), özel tüketim vergisi (ÖTV), gümrük vergileri, banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV), dolaylı vergiler içerisinde yer almaktadır. ... Dolaysız vergiler kişilerin gelir veya kazançları üzerinden alınan vergilerdir.

KDV subjektif midir?

İşte mükelleflerin ödeme güçlerini dikkate alarak buna göre herkesten özel şartlarına göre vergi almak subjektif vergiyi oluşturmaktadır.Bu görüş bir bakıma sosyal devletin temel öğelerindendir. ... Kdv uygulamasında bireyin geliri veya aile yapısı gözetilmeden tek bir vergi oranı uygulanmaktadır.