Birtakım kelimesi nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Birtakım kelimesi nasıl yazılır TDK?
  2. Birtakım neden birleşik yazılır?
  3. Bir takım ayrı mı bitişik mi?
  4. Birtakım sorunlar nasıl yazılır?
  5. Birtakım nasıl yazılır 2021?
  6. Birtakım sözcüğü bazı anlamda kullanılırsa nasıl yazılır?
  7. Birtakım ne zaman bitişik yazılır?
  8. Biraz kelimesi nasıl yazılır TDK?
  9. Bir takım nerelerde ayrı yazılır?
  10. Şey sözcüğü kendinden önceki sözcükten nasıl yazılır?
  11. Birtakım nasıl yazılır örnek?
  12. Az önce nasıl yazılır TDK?

Birtakım kelimesi nasıl yazılır TDK?

Ayrı yazıldığı konusunda büyük bir çoğunluk aynı kanıya varsa da birtakım kelimesi birleşik yazılıyor. TDK'ya göre birtakım kelimesi birleşik yazılır.

Birtakım neden birleşik yazılır?

TDK sitesine bakıldığında “Birtakım” kelimesi bitişik şekilde yazılmıştır. Bunun nedeni olarak iki kelimenin yan yana geldiğinde anlam bütünlüğünü kaybetmesidir. Yani kelimeler yan yana geldiğinde farklı bir anlam ortaya çıkıyor. Bu sebepten dolayı da TDK, iki kelimenin bitişik şekilde yazılmasını doğru bulmaktadır.

Bir takım ayrı mı bitişik mi?

TDK birtakım kelimesinin doğru yazılışını “birtakım” şeklinde olduğunu bildirmişlerdir. Birtakım bitişik yazılır. Ayrı yazılması yanlıştır.

Birtakım sorunlar nasıl yazılır?

TDK'ye göre 'birtakım' birleşik olarak yazılmalıdır. Günümüzde genellikle ayrı olarak yazarak birçok kişi yazım hatası yapmaktadır.

Birtakım nasıl yazılır 2021?

Bir takım, yazı dilinde çoğu zaman 'bir takım' şeklinde ayrı yazılsa da TDK sözlüğüne göre doğru kullanımı 'birtakım' olarak kabul edilmektedir.

Birtakım sözcüğü bazı anlamda kullanılırsa nasıl yazılır?

Birtakım kelimesinin kullanıldığı yerlerde kelimenin yerine “bazı” kelimesini getirdiğimizde eğer anlamlı bir bütün oluyorsa birtakım yazımı, birleşik olarak yazılmaktadır.

Birtakım ne zaman bitişik yazılır?

Biraz, birçok, birçoğu, birkaç, birkaçı, birtakım, herhangi, hiçbir, hiçbiri belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır.

Biraz kelimesi nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Bir az şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Biraz şeklinde olmalıdır.

Bir takım nerelerde ayrı yazılır?

Cümle içinde kullanımı: (Örnek: İşyerinde birtakım kurallara uymak zorunda!) Ancak birtakım sözcüğünün yerine “bazı” kelimesini getirdiğimizde cümlenin anlam bütünlüğü bozuluyorsa bir takım sözcüğünün ayrı olarak yazılması gerekmektedir.

Şey sözcüğü kendinden önceki sözcükten nasıl yazılır?

Bu cümledeki kullanım doğru olarak verilmiştir. “Şeysözcüğü kendinden önceki gelen “bir” kelimesinden ayrı yazılarak kullanılmalıdır.

Birtakım nasıl yazılır örnek?

Cümle içinde kullanımı: “Ahmet'le birtakım konularda anlaşmazlığa düştü.” Birtakım kelimesinin kullanıldığı yerlerde kelimenin yerine “bazı” kelimesini getirdiğimizde eğer anlamlı bir bütün oluyorsa birtakım yazımı, birleşik olarak yazılmaktadır. (Örnek: İşyerinde birtakım kurallara uymak zorunda!)

Az önce nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Birazönce şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Biraz önce şeklinde olmalıdır.