Kısa dişler nasıl düzeltilir?

İçindekiler:

  1. Kısa dişler nasıl düzeltilir?
  2. Diş uzatma nedir?
  3. Diş Laminasyonu nedir?
  4. Kuron boyu uzatma nasıl yapılır?
  5. Ayrık diş tedavisi kaç TL?

Kısa dişler nasıl düzeltilir?

Eğer iskeletsel bir bozukluğunuz yoksa çarpık, yamuk, ayrık dişleriniz ortodonti tedavisi ile her yaşta düzeltilebilir. Çapraşıklık vakalarında diş teli uygulanması gerekir. Bunlar metal braketler, porselen (şeffaf) braketler, lingual braketler, şeffaf plaklar veya telsiz tedavi yöntemi olabilir.

Diş uzatma nedir?

Dişlerin ağız içerisinde görünen taç kısımlarına kron adı verilir. Kimi hastalarda estetik ve fonksiyon açısından diş boyu (kron boyunun) uzatılması gerekir. Bunu yapmak için bazen sadece dişlerin uçlarına eklemeler yaparak diş boyunu uzatmak yeterli olabilir.

Diş Laminasyonu nedir?

Yaprak kaplama uygulaması olarak bilinen Lamine diş kaplama halk arasında porselen yaprak kaplama olarak bilinmektedir. Diş dokusu üzerinde en az inceltme uygulanarak yapılmaktadır. Diş yüzeyinde 0.7 mm kalınlığında törpüleme işlemi yapılır ve sonrasında lamina kaplama bu alana yapıştırılır.

Kuron boyu uzatma nasıl yapılır?

Yapılacak restorasyonun sağlıklı olması için dişin çevresindeki dişetini düzenleyerek, var olan diş dokusunun ağızda görünür boyutunun arttırılması işlemine kron boyu uzatma denir ve basit bir dişeti operasyonudur. Günümüzde lazer tekniği ile de başarılı sonuçlar elde edilmektedir. 'Önce varolan dokuyu korumak.

Ayrık diş tedavisi kaç TL?

İşlem planlanan diş sayısı ve tedavi yöntemi önemlidir. İki dişe bonding uygulaması için ortalama fiyat 900 TL olacağı gibi bu fiyat porselen lamine için 2.500 TL civarında olabilir.