Kekik çayı hamilelikte kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Kekik çayı hamilelikte kullanılır mı?
  2. Hamilelikte kekik çayı içmek zararlı mıdır?
  3. Hamilelikte kekik baharatı yenir mı?
  4. Hamilelikte Isırgan otu yenir mi?
  5. Sirke yakar mı?

Kekik çayı hamilelikte kullanılır mı?

Hamilelikte güvenle kullanılabilen bitki çaylarından biridir. Kekik Çayı: İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı korur. Ayrıca şişkinlik ve mide şikayetlerini azaltır. Kekik çayı bağışıklık sistemini de kuvvetlendirdiği için hem hamilelik döneminde hem de normalde haftada 2-3 kez 1 bardak içilmesi zarar vermez.

Hamilelikte kekik çayı içmek zararlı mıdır?

Hamilelik döneminde titizlikle yaklaşılması gereken çay çeşitlerinden biri de kekik çayıdır. Çünkü günde 2 fincan kekik çayı içilmesi durumunda bir süre sonra gebelik sonlanabilir. Aynı zamanda kanama ya da erken doğum gibi sonuçlara yol açabildiğinin de altını çizelim.

Hamilelikte kekik baharatı yenir mı?

Hamileler fesleğen, kekik gibi mutfaklarda baharat olarak kullandığımız bitkileri çay şeklinde fazla dozlarda (1-2 tatlı kaşığı gibi) kullanmamalı.

Hamilelikte Isırgan otu yenir mi?

Hamile kadınlar için hormonal dalgalanmalar problem yaratabileceğinden ve bu durum fetüsün gelişimi için ölümcül olabileceğinden hamile kadınların ısırgan otu çayı tüketmesi önerilmez.

Sirke yakar mı?

Elma sirkesi yoğun bir şekilde sitrik asit içerir. Bu nedenle su ile inceltilerek kullanılmalıdır. Aksi halde yemek borusuna ve hücrelere zarar verebilir. Deriye direkt temas ettirildiğinde tahriş ve kızarıklıkların oluşmasına yol açabilir.