SPK Lisanslama sınavı nerede yapılıyor?

İçindekiler:

  1. SPK Lisanslama sınavı nerede yapılıyor?
  2. SPK elektronik sınavı hangi illerde yapılıyor?
  3. Lise mezunu SPK Lisanslama alabilir mi?
  4. SPK düzey 3 sınavına kimler girebilir?
  5. SPK elektronik sınav nasıl oluyor?
  6. SPK lisanslama belgesi nerelerde kullanılır?
  7. SPK lisansı nedir nasıl alınır?

SPK Lisanslama sınavı nerede yapılıyor?

Sınavları Adana, Ankara, antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Samsun illerinde düzenlenecektir. Sınav başvuruları 6- tarihleri arasında Kuruluşumuzun SPL Başvuru Sistemi'nden (basvuru.spl.com.tr) yapılabilecektir.

SPK elektronik sınavı hangi illerde yapılıyor?

Lisanslama sınavları aşağıda sayılan illerde düzenlenmektedir. İstanbul (Anadolu ve Avrupa Yakası), Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya, Antalya, Samsun, Erzurum, Eskişehir, Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep.

Lise mezunu SPK Lisanslama alabilir mi?

SPK lisans belgelerini üniversite mezunu olan herkes alabilir.

SPK düzey 3 sınavına kimler girebilir?

17) SPK Temel Düzey Lisanslama Sınavlarına Kimler Girebilir? Lise Mezunu, 2 yıllık Yüksekokul mezunu, 4 yıllık Fakülte mezunları girebilir.

SPK elektronik sınav nasıl oluyor?

e-LS elektronik ortamda bilgisayar üzerinden yapılacaktır. Bu itibarla sınava başvuracak adayların bilgisayar kullanma bilgi ve becerisine sahip olmaları gerekmektedir. Adaylara sınavda bilgisayar kullanma eğitimi verilmeyecek olup bilgisayar kullanabilmeleri için herhangi bir destek de sağlanmayacaktır.

SPK lisanslama belgesi nerelerde kullanılır?

Finans sektöründe ve halka açık şirketlerde çalışan veya çalışmak isteyenler için SPK lisans belgeleri, göreve göre zorunludur. Bu belgeler, fiilen çalışanlar için bir tercihten öte yasal anlamda bir zorunluluktur. Ancak zorunlu durumda olmayanlar için de çok önemli, kariyer sertifikalarıdır.

SPK lisansı nedir nasıl alınır?

SPK Lisansı alınabilmesi için,
  1. Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansı ve Konut Değerleme Lisansı için en az 2 yıllık yükseköğretim düzeyinde eğitim alınmış olması,
  2. Diğer tüm lisans türleri için ise 4 yıllık yükseköğretim düzeyinde eğitim alınmış olması, gerekmektedir.
BE