Ozon terapi zayıflatır mı?

İçindekiler:

  1. Ozon terapi zayıflatır mı?
  2. Ozon sauna zararları nelerdir?
  3. Ozon gazı solumak zararlı mı?
  4. Ozon tedavisi kaç yılda bir yapılır?

Ozon terapi zayıflatır mı?

Her yaştan kadın erkekte birçok hastalığa karşı etkili. Fakat ozon zayıflatmıyor. Yapılan araştırmalar metabolizmayı hızlandırdığını ve diyete uyumda hastaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Obezite tedavisinin ana unsuru olmamakla beraber metabolizması yavaş kişilerde hekim kontrolünde faydalı olabiliyor.

Ozon sauna zararları nelerdir?

Ozon tedavisinin zararları Bilinen bir yan etkisi yoktur ancak ozonun kararsız yapısı nedeniyle etkileri öngörülemezdir. Genel olarak görülen yan etkiler; allerjik reaksiyonlar, emboliler ve enfeksiyonlardır.

Ozon gazı solumak zararlı mı?

Ozon gazı, soluduğumuz havadan ya da saf oksijenden elde edilir. Kararsız yapısı nedeniyle görevini tamamladıktan sonra tekrar hammaddesi olan oksijene dönüşür. Kalıntı bırakmayan doğal bir dezenfektan oluşu ve sürekli teneffüs edilmediği taktirde insan sağlığına zararlı değildir.

Ozon tedavisi kaç yılda bir yapılır?

Bu aralık lokal ve sistemik uygulama tekniklerinde geçerlidir. Normalde haftada 2 kez ozon tedavisi uygulanır. Ancak hergün yada haftada 3 kez yapıldığı tedavi şekilleri de vardır. Etki devamlılığı için her yıl aynı dönemlerde tekrarlanmalı veya ikiayda bir tekrar dozları yapılmalıdır.