Japonya yöresel kıyafetleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Japonya yöresel kıyafetleri nelerdir?
  2. Kimono elbise hangi ülkeye aittir?
  3. Kimono nedir nerede giyilir?
  4. Kimono niye giyilir?
  5. Kimono içine ne giyilir?

Japonya yöresel kıyafetleri nelerdir?

Kimono, geleneksel bir Japon kıyafeti ve Japonya'nın ulusal kıyafetidir. Kimono çoğunlukla dikdörtgen biçimli kumaşlardan yapılmış T şeklinde, dışa sarılmış bir giysidir. Önceleri geleneksel günlerde giyilen kimono, sonrada günlük hayata da uyarlanmış, kadın, erkek ve çocuklar tarafından giyilmeye başlanmıştı.

Kimono elbise hangi ülkeye aittir?

Japonya'nın kimonosu İlk olarak Jomon döneminde ortaya çıkan kimononun bin bir farklı çeşidi var. Tüm vücuda sarılan ve birçok kattan oluşan kimono, mevsimine göre farklı kumaşlardan hazırlanıyor.

Kimono nedir nerede giyilir?

Kimono, Japonya'da giyilen, önden çapraz olan kavuşan, geniş bir kemerle tutturulan, bol, uzun etekli ve uzun kollu bir kıyafettir. Japonların ulusal kıyafeti olarak bilinir. Kelimeyi birebir Japoncadan çevirirsek de 'giyilen şey' anlamına gelmektedir.

Kimono niye giyilir?

Kimono günümüzde festival, düğün ve mezuniyet töreni gibi özel günlerde hem kadınlar hem de erkekler tarafından giyilmektedir. Kimono 5. yüzyılda, kosode adı verilen ve iç çamaşırı niyetine kullanılan giysiden türemiştir. Modern kimono Japonya'nın Heian döneminde (794–1192) günümüzdeki şeklini almaya başlamıştır.

Kimono içine ne giyilir?

Giysi gövde etrafına sarılır ve her zaman sol taraf sağın üstüne gelir. Obi adı verilen geniş bir kuşak ile arkadan bağlanır. Kimonolar genellikle geta veya zori adı verilen geleneksel tahta sandallar ve tabi adı verilen çoraplarla giyilir. Kimononun içine, nagajuban denilen daha kısa bir kimono içlik olarak giyilir.