Bebeklerde lenf bezi ele gelir mi?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde lenf bezi ele gelir mi?
  2. Bebeklerde beze neden olur?
  3. Bebeklerde kasıkta beze neden olur?
  4. Bebeklerde lenf bezleri neden şişer?
  5. Kasıktaki şişme neden olur?

Bebeklerde lenf bezi ele gelir mi?

Çocuklarda lenf bezleri, erişkinlerle karşılaştırıldığında çeşitli uyarılara hızlı ve etkin cevap vermekte ve kolaylıkla görünür hale gelmektedir. Sağlıklı çocuklarda hatta yenidoğanlarda bile küçük lenf bezleri büyüyüp ele gelebilmektedir.

Bebeklerde beze neden olur?

Çocuk yaş grubunda görülen baş ve boyun kitleleri genellikle iyi huyludur ve en sık nedenleri enfeksiyonlar, doku şişmeleri (ödem), doğumsal doku kalıntıları veya kistler, lenf bezi büyümeleri ve iyi huylu tümörlerdir.

Bebeklerde kasıkta beze neden olur?

Lenf bezleri herhangi bir enfeksiyon, alerji durumunda şişebileceği gibi, lenfoma gibi ciddi hastalıklar nedeniyle de büyüyebilmektedir. Kist, lipom (iyi huylu yağ dokusu), kasık bölgesinde oluşan kas çekmesi, yaralanmalar da kasıklardaki şişkinliğin nedenleri arasındadır.

Bebeklerde lenf bezleri neden şişer?

Çocuklarda büyüyen lenf bezlerinin nedeni genellikle enfeksiyonlardır. Çürüyen dişin apse yapması sonucu çene altında şişen bezeler veya bademcik enfeksiyonuna bağlı büyüyen bezeler, altta yatan enfeksiyon tedavi edildikten bir süre sonra ortadan kaybolurlar.

Kasıktaki şişme neden olur?

Kasık şişmesi, ciddi enfeksiyonlar, iltihaplanma, travma, malignite (kanser) ve fıtık, kas çekilmesi veya testis torsiyonu gibi diğer anormal süreçlerden dolayı olabilir. Bir nedene bağlı olarak gelişen kasık şişmesi aniden oluşabilir ve örneğin hafif bir alerjik reaksiyondan sonra hızla normale dönebilir.