Diş sıkma nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Diş sıkma nasıl tedavi edilir?
  2. Dişleri sıkmak neyin belirtisi?
  3. Diş sıkmayı ne engeller?
  4. Bruksizm Nedir Tedavisi?

Diş sıkma nasıl tedavi edilir?

Diş Gıcırdatma Nasıl Önlenir?
  1. Stresi azaltın.
  2. Bir ağız koruyucusu (gece plağı) takın. Geceleri dişlerinizi gıcırdatmayı nasıl önleyeceğinizi anlamada hâlâ sorun yaşıyorsanız, ağız koruyucusuyla ilgili diş hekiminizle görüşebilirsiniz. ...
  3. 3. Yanlış hizalanmış dişleri düzeltin. ...
  4. Kafein ve alkolden uzak durun.

Dişleri sıkmak neyin belirtisi?

Birçok vakada uyanık bruksizm (diş gıcırtısı), anksiyete, stres, öfke, hayal kırıklığı veya gerginlik gibi duygulardan kaynaklanıyor olabilir. Bunun yanı sıra bireyin derin konsantrasyona girdiği bir süreçte bir başa çıkma stratejisi veya bir alışkanlık olarak gelişmiş olabilir.

Diş sıkmayı ne engeller?

Diş gıcırdatma eylemini engellemek amacıyla uykuya geçmeden önce ağza gece koruyucu apareyler takılır. Bu koruyucular diş gıcırdatma sorununun tamamen önüne geçmese de gıcırdatmanın neden olduğu olumsuz etkileri azaltabilir. Bu koruyucular ayrıca dişlerin daha ileri aşamalarda aşınmasına ve zarar görmesine engel olur.

Bruksizm Nedir Tedavisi?

Çocuklarda görülen bruksizm genellikle fizyolojiktir, yani zararsızdır. Çoğunlukla bazı dişlerde erken temas varsa, çiğneme sistemi bunu aşındırarak daha fonksiyonel bir diş yapısı oluşturmaya çalışır. Bu yüzden genellikle tedaviye gerek yoktur.